6

I god tid er godt

Morgenens tur hen over Nytorv var en våd fornøjelse. Det regnede ikke meget, men det regnede. Så var der heldigvis Philippe Starcks lamper at beundre.

Starks Spot

Som store, overnaturlige næb står de og vogter over Nytorv og Østerå. Måske jeg en skønne dag vænner mig.

Vådt Nytorv

Jeg var ankommet i god tid, så jeg gik lidt længere hen ad gaden. Inde bagved det gamle Stiftstidende, hvor jeg i sin tid stod i lære, ligger Slotsparken.

Porten

Ind gennem et par porte og så er man der. Foran ligger slottet. Det er ganske vist bagsiden af det, men det er nu smukt alligevel og der var ikke langt at gå, så ville jeg være inde på slotspladsen og kunne beundre bindingsværk og den smukke røde farve, men sådan skulle det ikke være i dag.

Og så måtte man ikke…

Man måtte slet ikke og skulle tage en anden vej rundt ad stierne, men så meget tid havde jeg heller ikke. I stedet tog jeg en tur ned ad stierne, langs bagsiden af Nytorv.

Slotsparken

Parken er et fint lille anlæg, som er sjældent besøgt. Ikke mange ved, at det ligger lige her til fri afbenyttelse, så der slides ikke meget på hverken gangstier eller slotsbænke.

Bænken

I dag sled jeg lidt på en bænk. Syv minutter i stilhed. Det gør godt, inden dagen igen starter, så det fik jeg der midt i ingenting. Byens larm er ikke eksisterende derinde, så der var fred til at tænke tanker.

Jeg var kommet lige ude fra sygehuset, hvor Alexander døde. Det kræver ekstra kræfter at passere sygehusets indgangsparti hver eneste gang. Her sad jeg og bad for hans liv på bænkene ude foran.

Sådan er det sikkert i lang tid endnu og så er det godt at finde stilhed og ro indeni. Det gjorde jeg lige her.

Du vil sikkert også kunne lide