30

Halsstriber

Hvis jeg ikke er den eneste, som er forelsket i striber, kommer her en opskrift på de utallige stribede tørklæder, der løber af pindene herhjemme. Jeg har lavet min egen opskrift, som kan benyttes kvit og frit – og kun fantasien sætter grænser for striber, antal og bredde, farver og kombinationer af samme, så det er bare at gå i gang.

Anvend ganske almindeligt bomuld, uld eller silke helt som du har lyst, men her kommer altså en opskrift på et stribet halstørklæde, som dem jeg (over)producerer for øjeblikket.

Tørklædet strikkes på pinde 3½, når jeg går i gang, men princippet kan overføres til stort set alle pindestørrelser. Maskeantallet kan naturligvis udvides, hvis du ønsker at gøre tørklædet bredere, men på grund af bølgekanten, skal det udvides med 24 (48 – 72 – o.s.v.) masker i bredden.

Slå 50 masker op med den farve, du gerne vil have bølgekanten forneden skal have. De 2 yderste masker er kantmasker, som ikke tælles med i mønstret. Første maske tages løst af, sidste maske strikkes drejet ret på alle pinde.

Liselottes striberStart med at strikke 2 pinde ret og en pind vrang og start så med en bølgekant (Feather and Fan) som følger:

Række 1: 1 maske løst af (kantmasken), *strik 1 r, slå om* og gentag i alt 4 gange, strik 2 masker ret sammen i alt 8 gange (16 masker), *strik 1 r, slå om* og gentag dette i alt 8 gange, strik 2 masker ret sammen i alt 8 gange (16 masker), *strik 1 r, slå om* og gentag i alt 4 gange, 1 drejet ret (kantmasken).

Række 2: Ret

Række 3: Ret

Række 4: Vrang

Gentag disse 4 rækker i alt 4 gange og skift til en kontrastfarve efter eget valg. Strik nu striber efter diagrammet og afslut så med bølgekant som følger:

Med kantfarven strikkes nu 1 pind ret og 1 pind vrang og bølgekant strikkes som følger:

Række 1: 1 maske løs af (kantmasken), strik 2 masker ret sammen i alt 4 gange, *strik 1 r, slå om* og gentag dette i alt 8 gange, strik 2 masker ret sammen i alt 8 gange (16 masker), *strik 1 r, slå om* og gentag i alt 8 gange, strik 2 masker ret sammen i alt 4 gange, 1 maske drejet ret (kantmasken).

Række 2: ret

Række 3: ret

Række 4: vrang

Disse 4 pinde gentages i alt 4 gange og der afsluttes med 2 pinde ret. Luk maskerne af, hæft ender, vask og tør – og du er klar til at flashe dine nye striber. Rigtig god fornøjelse.

Du vil sikkert også kunne lide