20

Endelig hjemme

Det endte med en marathondag, som først er sluttet for et øjeblik siden. Jeg har både været i skoven og en tur nordpå til Danmarks mest mennesketomme gågade.

I Frederikshavn har de også penge på bogen, så gågaden renoveres, poleres og pakkes ind i vandkunst, udendørs pavilloner og belægning, der er en konge værdig, men hvem ser det?

Klokken er 14.18 på billedet nedenfor…

Gågaden

Det er ikke bare præcis nu, at der er tomt. Det var der også en time tidligere, da jeg ankom til byen. Helt øde ligger den gågade hen og der er sikkert en grund til, at mange af butikslokalerne var til leje. Kunder er der i hvert fald ingen af.

Blomsterbutik

Der var da ellers gjort lidt for at de potentielle kunder fik en oplevelse, men eftersom jeg var den eneste, som passerede gaden, må det næsten føles spildt.

Den store koglekrans ovenfor forelskede jeg mig kraftigt i, men eftersom den tilsyneladende skulle finansiere butikkens lønudgifter de næste to måneder, lod jeg den ligge. Det må en anden sørge for.

Kælk

Kælken her stod udenfor Kronen på værket og det var en skøn butik, med masser af fristelser indenfor. Jeg nøjedes med at beundre kælken, snuppe idéen til senere brug og ellers kun tillade mig et kig ind gennem vinduerne.

Kronen på værket

Idéer kunne man også hente i vinduerne, så det gjorde jeg i forbifarten, for hjemme i Aalborg ventede ugens tolkemøde.

Jeg strøg gennem byen, havde nær aldrig fundet bilen igen, hvilket sikkert havde passet Åse vældigt godt, for hende havde jeg stresset så meget ved ankomsten, at hun nær var stået af med et hjerteslag. Til sidst var det eneste hun gentog i en uendelighed “Beregner ny rute”.

Det var ikke takket være hende, at det lykkedes at finde vej gennem byens krinkelkroge og på hjemvejen kunne hun få en velfortjent pause, for det er bare stik syd.

Tegnsprogstolke er forøvrigt et frygteligt sundt folkefærd…

Tolkeføde

Eller…

Faktisk ærgrede det mig rigtigt meget, at jeg i dag er hjemsøgt af en forbandet kvalme og en frygtindgydende hovedpine, for jeg elsker vingummi, men jeg får garanteret en ny chance en anden gang, for helt ærligt… vi elsker altså slik :-)

Du vil sikkert også kunne lide