8

Julestille by

Byen er næsten stille på sine steder. Når man ankommer bagom, kan man forledes til at tro, at alt liv har forladt den, men sådan er det naturligvis ikke.

Byen er stille

Lige henne på hjørnet, i Blå Kors’ varmestue, summer det af liv efter de stille juledage. Der er gensynsglæde og kø oppe ved disken, hvor rundstykker og skoldhed kaffe langes over disken med en imponerende hastighed. På bordene er stearinlys og jeg kan se, at der er hyggeligt indendøre, mens jeg haster om hjørnet.

Pantonekopperne

Her ligger byens nyeste interiørbutik, Kalejdoskop, som har Pantonetårn i vinduet. Jeg ved godt, hvilken farve jeg ville vælge, men synet får nu mere tankerne til at rende bagud til de år, hvor jeg var på reklamebureau og Pantonevifterne var en del af hverdagen. Sådan er det ikke længere. Jeg er på vej mod noget helt andet og sætter det lange ben foran.

Hjelmerstald

Hjelmerstald er som blæst for liv. Der er ikke engang en kat at se, men der er smukt og med garanti meget smukkere end her var i middelalderen, da munkene havde opstaldet deres heste i gaden.

Oppe for enden af gaden ligger Lange, men jeg skal ikke forbi i dag. Til gengæld var der blandt julegaverne en meget fin høneskål deroppe fra. Den skal naturligvis ikke byttes, så jeg fortsætter op i retning af Algade.

Travlt

Her er jeg i fuld fart. Oppe for enden venter Algade og idet jeg nærmer mig, kan jeg se, at der er kø foran Salling. Julegavebyttekø…

Kø ved Salling

De står foran Salling og venter på de åbne døre. Poser er der nok af, kan jeg se og der skal byttes i dag. Ikke i morgen. I dag er store byttedag og sådan er det vist bare, men de kan være sikre på, at de ikke finder mig i nogen byttekø.

Køen vokser

De kommer nede fra Boulevarden. I lange rækker snor de sig op gennem Algade, for at stille sig i kø oppe foran stormagasinet. De åbner klokken 9.30 i dagens anledning og der er mere end én, som glæder sig til at komme ind i varmen, for vinden er frygtelig kold.

Jeg fortsætter ned forbi Salling og smutter ind i opgangen ved apoteket. Herinde er der varmt og den næste times tid står der arbejde på programmet. Udsigten er den nedenfor. Det er da hyggeligt, men lidt trist, at der ikke er lys i julen mere…

Min udsigt

Allerede efter en halv time, kan jeg vende hjemad igen og det var så den arbejdsdag. Nu holder jeg fri. Det er ikke så skidt endda og lige til at holde til.

Du vil sikkert også kunne lide