13

To sider af samme sag

Da vi nærmede os tiden for Alexanders dødsdag, fik vi et par Amaryllis foræret af Ella og hendes familie. De syntes, at vi skulle markere dagen med noget smukt at kigge på og jeg skal love for, at der har været gevinst på den konto.

Der var en smuk, julerød Amaryllis, som nu har den tredje blomsterstængel på vej og så var der denne skønne, hvide Amaryllis, som viste sig at være ekstra smuk, da den sprang ud. Den har den fineste, røde kant på alle kronbladene og den har stået med blomster længe.

I dag sprang den. Ikke ud, men ned fra vindueskarmen og lige durk ned i trægulvet, hvor den lagde sig til rette med et suk.

Den faldne

Den slags går ikke, når man stadig er smuk og spændstig, så den røg i en vase og står nu på køkkenbordet og minder os om, at der er mange smukke ting i livet, hvis man har øje for dem.

I nat var jeg forbi Discovery og faldt tilfældigt ind i en af de små pausedokumentarer, som ligger mellem de ordinære udsendelser. Det var historien om en italiensk mand, som fortalte om sit liv. Han sagde “Jeg har siddet i fængsel i 16 år af mit liv. Jeg er heldig, at det ikke er 30. Når jeg brækker et ben, siger jeg, at jeg er heldig, fordi det ikke var begge to”.

Livet kan anskues på mange måder og jeg genkender hans livssyn, for det ligner mit. Man kommer ikke gennem livet uden skuffelser, overraskende forhindringer og udfordringer, men vi overkommer dem på forskellig vis. Nogle fokuserer på den kedelige og triste del af deres livsudfordringer, andre ser på det de lærte af dem og føler sig heldige, fordi de fik chancen for at lære.

Gennem hele mit liv, har jeg følt mig heldig. Jeg fokuserer ganske instinktivt på det positive og ikke det negative. Jeg føler mig altid heldig, når jeg når på den anden side af en af mit livs udfordringer og det er ikke påtaget, men dybfølt.

Der er intet godt at sige om, at miste et barn, men i stedet for at fokusere på tabet, har jeg kunnet se Alexander som mit livs største gave. Han lærte mig så uendelig meget på så uendelig kort tid og han gjorde mit hjerte blødt og modtageligt. Han gjorde mig til den jeg er i dag og jeg savner ham fortsat hver eneste dag, men savnet skal jeg bære resten af livet og det er i orden, for til gengæld for det, fik jeg lov til at elske ham.

Jeg er et meget heldigt menneske og det mindede Ellas faldne Amaryllis mig om, for et øjeblik siden. Den er næsten lige så smuk, som tanken der lå bag den.

Du vil sikkert også kunne lide