8

Gensyn med Amsterdam

På mit spisebord står en buket tulipaner. De har stået der nogle dage og imens jeg har tumlet med små planer, som udsprang af det festlige bundt, en portion udlængsel og en nært forestående vinterferie.

Tulipanerne

Jeg trænger til at se nyt og jeg trænger til at komme væk. Jeg trænger til, at der smides oplevelser i rygsækken, men energien er ikke til store og uoverskuelige planer. Det er heller ikke nødvendigt.

Det er længe siden vi sidst var i Amsterdam. Mere end et år. Jeg savner den by frygteligt og egentlig havde jeg planer om at arrangere tur til Berlin eller Hamborg for at se nyt, men pludselig var jeg allerede godt i gang…

Amsterdam

Oline var med i Amsterdam for første gang, da vi sidst besøgte byen. Det var en stor succes og det viste sig, at det var alletiders by at have en teenager med til. Der var oplevelser, som sagtens kunne deles og Oline havde en skøn tur.

Vi tog blandt andet en kanalrundfart, for den slags hører ligesom med, når man er i Amsterdam for første gang. Oline nød turen og vi endte med den smukkeste solnedgang.

Amstelgracht

Byen set fra vandet er en fascinerende samling kanaler med smukke, gamle huse og forretningsfacader, som i stedet for at skæmme bare gør turen endnu mere interessant.

Undervejs passerede vi utallige husbåde og de fængslede i den grad Oline, som frygteligt gerne ville prøve at bo på vandet, når vi en anden gang vendte tilbage til byen.

Husbådedrøm

Hunde- og huspasseren står klar i kulissen, faderen er indforstået og jeg er klar.

Jeg har sendt en forespørgsel afsted. Jeg håber på, at jeg snart kan sige til hende, at vi snupper et par dage på en husbåd på Amstel, centralt beliggende i gåafstand til centrum af Amsterdam, for jeg ved, at hun vil elske det.

Du vil sikkert også kunne lide