23

Sådan må det være…

Solen skinner og der er stadig sommer i Gug, men det lufter behageligt i dag. I tæt sms-kontakt med mor har jeg fulgt formiddagens kognitive test, som skulle afsløre for os, om der er skader efter blodpropperne. Det var været nervepirrende, men jeg har lige modtaget den besked, jeg havde håbet på og fornemmet.

Mor er sluppet ualmindelig heldigt fra sine blodpropper. Ingen mén overhovedet. Hun er frisk som en havørn, glad og tilfreds med livet og pludselig er der forklaringer, som i sidste ende vil være med til at øge hendes livskvalitet, så intet er så skidt, så det ikke er godt for noget.

Hun er lige blevet udskrevet. Annemette og hun er på vej indenom kirkegården, for at hilse på de af os, som ikke er mere. Sådan noget får man brug for. Jeg kan selv mærke trangen til at besøge Alexander. Den skal ikke forklares. Sådan er det bare. Taknemmelighed skal deles. Også med de af os, som kun lever i minderne. Man bliver en smule tyndhudet, når angsten for at miste igen kommer på visit.

Efter kirkegårdsbesøget vil de køre hjem til mor. Hun skal installeres derhjemme igen. Hun skal mærke efter, for måske er det lidt angstprovokerende, at skulle være alene. Så er her rum og plads i al den tid, som skulle vise sig at være nødvendigt og om ikke andet, har vi en aftale lidt senere.

Udenfor er stolen gjort klar. Mor elsker dronningebusken. Den er sprunget ud nu og selvfølgelig skal hun så have hæderspladsen under den. Der skal hun sidde, mens vi forkæler hende. Jeg er dybt taknemmelig for, at jeg stadig har hende og ikke mindre taknemmelig for, at hun er kommet helskindet igennem denne forskrækkelse.

I morgen skal Annemette og jeg ordne de sidste formaliteter. Mor skulle være rejst til Rhodos. Der er forsikringer og andre papirer, som skal ordnes. Der er lægeaftaler, som skal i stand. Der er praktiske detaljer, som vi ordner for hende, så hverdagen kan indfinde sig i et tempo, hun kan holde til. Vi er sikkert alt for forsigtige. Vi passer på hende. Sådan må det være.

Du vil sikkert også kunne lide