22

Nye tider…

Sidste sommer var den første uden Alexander. Vi har taget hul på nummer to af slagsen. Jeg er ved at finde fodfæste, kan jeg mærke. Det er ved at gå op for mig, at der er plads og tid til alt det, jeg så ofte drømte om, men ikke kunne, fordi der var hensyn, som skulle tages. Jeg anvender meget tid på mig. Det er nyt og det er dejligt. Jeg har vældig godt af det, kan jeg mærke.

Jeg græder stadig. Jeg savner fortsat frygteligt, men jeg nyder, at der er plads til egne behov, uden at de skal tilpasses en lang række praktiske opgaver, som altid måtte komme i første række. Jeg drikker store slurke af den frihed, som pludselig er en del af mit liv og jeg nyder den.

Det barn, jeg har tilbage, er i en alder, hvor jeg kun skal optræde i kulissen og først træde ind på scenen, når hun giver mig stikordet. Ellers er det mere end i orden, at jeg holder mig i baggrunden.

Jeg har fået tid til at dyrke mig. Det synes jeg ærlig talt er rigtigt dejligt. Jeg har endda opdaget, at jeg kan lide mig. Sikke et held…

Det kan lyde temmelig opblæst, men det er bestemt ikke ment sådan. Det er en konstatering. Jeg havde næsten glemt mig selv i alle de år, hvor der var behov, som var vigtigere end mine. Jeg havde travlt med at være mor, frontkæmper, praktisk gris, elskerinde, vaskekone, ansat, ansvarlig, voksen og alt det andet, som krævedes. Så glemte jeg helt mig. Selvfølgelig.

Nu er jeg ved at genfinde mig og jeg opdager, at jeg faktisk godt kan lide mig. Jeg er et resultat af alt det ovenfor. Jeg er formet af de år, hvor jeg havde travlt med at passe på livet. De år gjorde mig robust, praktisk, handlende, strategisk og omsorgsfuld. De gjorde mig grundglad. De gjorde mig også sørgmodig med mellemrum, men allermest af alt gjorde de mig grundglad. Det kan jeg da godt lide at være. Jeg kan godt lide at møde mig. Jeg er ærlig, fuld af omsorg, rummelig, kærlig og glad for livet. Det er da ikke så skidt endda, synes jeg og det er et fint resultat at få, efter det voksenliv jeg er blevet tildelt.

Nu er jeg også begyndt at mærke, hvad jeg kan lide.

Jeg elsker stranden. Jeg kom der alt for sjældent i mange år, fordi det ikke var særlig praktisk i forhold til Alexander og hans behov. Det var selvfølgelig i orden. Sådan måtte det være.

Jeg elsker at ligge i sandet ved Vesterhavet en hel lang dag. Bare ligge. Kigge lige op i luften. Ikke sige ret meget. Nyde at være til.

I dag er en af de sjældne sommerdage, hvor vejret arter sig og giver plads til sådan en dag. Oline gider naturligvis ikke, men hun er nu så gammel, at hun sagtens kan klare sig selv, til vi gider indfinde os på matriklen igen.

Det skal udnyttes, så om lidt vil jeg pakke bilen med tæppe, håndklæde, bog og sommerhumør og så vil jeg tilbringe den i godt selskab ude ved Vesterhavet.

Jeg glæder mig. Helt vildt. Og jeg bestemmer selv, hvornår jeg ikke gider mere. Det er det bedste :-)

Du vil sikkert også kunne lide