22

Det er rigtigt øv, er det…

Vi har været til forældremøde og jeg elsker det.

Jeg elsker, at vi er en flok engagerede voksne, som alle har ét mål, nemlig at give samtlige unger i klassen det allerbedste udgangspunkt for livet efter skolen. Det betyder engagement, som strækker sig langt ind i fritiden også. Det betyder, at vi løfter i flok. Det betyder, at der hvert år er et minimum af arbejdsdage at deltage i. Det betyder, at vi sammen med lærerkræfterne prøver at gøre en god og brugbar forskel. Det betyder også, at vi ikke giver køb på de værdier, som danner grundlag for vores skole, eller…

Vi har været en lille skole med få elever i hver klasse. Så kom den nye regering og dermed nye tider for friskoler, som vores. Nu skulle tilskud reguleres, regler laves om og pludselig var det ikke længere tilstrækkeligt med vores betaling. Der måtte lægges andre strategier. Nu er de 30 elever i klassen. Der er to lærere på klassen og en høj grad af frihed og fysiske rammer, som gør det muligt at dele eleverne i relevante grupper. Det fungerer størstedelen af tiden meget fint.

Nu er vi også pludselig 30 forældrepar. Det er noget af en flok, men tilsyneladende ikke et problem, for jeg talte end ikke repræsentanter for halvdelen af de unge mennesker. Næste gang kan de godt aflyse lån af det store klasselokale og så synes jeg forøvrigt bare, at det er rigtigt øv…

Du vil sikkert også kunne lide