24

Mellemtid

Mellem to opgaver endte jeg på Vejgård Torv. Der var drama i luften. Tørt og sol hvor jeg stod, men ikke mange hundrede meter derfra regnede det massivt. Der er fantastiske farver sådan en dag.

Her på Vejgård Torv står også et offentligt toilet, som altid har vakt forundring hos mig. Jeg kan ikke forestille mig et toilet, som står på et mindre hensigtsmæssigt sted, men sådan er der så meget, jeg ikke forstår ved min by. Til gengæld var der billig diesel lige der på hjørnet.

Lige her på parkeringspladsen fik jeg for mange år siden klemt en finger til ukendelighed i en kærestes bildør. Jeg husker endnu, hvordan jeg målløs gloede på det, der engang havde været en finger. Kæresten mente ikke, at jeg skulle pylre sådan, så jeg fik lidt at vikle om fingeren og spenderede resten af aftenen med hede kys og dunkende finger, som skiftede forbinding mere end én gang i løbet af de næste timer. Måske jeg skulle have besøgt skadestuen i stedet for, men heldigvis helede alt, som det skulle. Siden har jeg haft en underlig og uskøn bule på neglen, som altid minder mig om den aften.

Jeg skulle forøvrigt ind forbi P&P. Jeg havde set nogle dejlige bomulds-t-shirts, som snildt kunne gøre vinteren rarere. De kostede kun det halve, af dem jeg ellers havde set og jeg var alligevel i nabolaget, så jeg ventede det kvarter, til butikken åbnede.

Jeg var ikke den eneste, som ventede. Underligt, men der endte med at være en solid kø udenfor butikken, inden de åbnede dørene. Nogle vil vel gerne have overstået indkøbene tidligt. Der var pensionister… og mig.

I baggrunden af billedet kan du se en pølsevogn. Den har altid stået lige der. Engang var det Kaj, der langede over disken dernede, men det måtte naturligvis få en ende. Siden har der været forskellige ejere, men den mest berømte var nu nok Kristen Poulsgaard, som i nogle år brugte tiden på at lange hotdogs over disken, mens han underholdt med sine politiske synspunkter og anekdoter fra tiden på Christiansborg.

Nå, jeg nåede alt i fin stil. Godt nok var jeg for sent ude til at få de t-shirts, jeg kom efter, men der var andre, så jeg er vinterklar. P&P er leveringsdygtige i stort set alt indenfor trikotage, så man går sjældent forgæves og servicen, jamen den er uforlignelig. Jeg kom hjem med ting, jeg end ikke anede, at jeg havde brug for, men jeg havde for én gang skyld ingen garn med ud af butikken. Jeg er så standhaftig og nu venter kaffen. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide