17

Forkølelsesforkælelse

Formiddagen bragte duften af kaffe med sig. Jeg vågnede blidt, men sent, til en kop skoldhed kaffe, sat på sengebordet og præcis indenfor rækkevidde. Det var Kenneth. Kenneth, som forkæler mig ud over alle grænser lige nu, hvor jeg er elendigheden selv.

Jeg er frygteligt heldig med den mand. Jeg kender ingen, som i den grad er opmærksom og god til at vide, hvad behovet er lige nu og her. Han kender mine særheder og holder alligevel ved. Han udholder det mest utrolige, fordi jeg bliver så frygteligt selskab, når jeg er syg. Som en løve i bur, går jeg rundt og knurrer, mens jeg beklager mig i en evig strøm af “jeg har så ondt af mig selv”, men han klapper mig bare på kinden, giver mig ret og rækker mig en kleenex, et nyindkøbt blad og en kop varm te, mens han trøster mig og forsikrer mig om, at det er ovre om et øjeblik. Han er medaljemateriale.

Når jeg er så elendig, som jeg har været de sidste mange dage, kommer jeg til at tænke på de, som er alene og ikke har nogen til at passe på, give omsorg og holde af. De, som alene må sørge for at brygge teen, finde halstørklædet, sørge for at spise og i det hele taget nøjes med de kræfter, som de selv er i stand til at finde.

Jeg pudser næse konstant. Jeg har øjne, som løber i vand, millioner af nys på lager og hovedpine, men jeg har også Kenneth.

Jeg er altså frygteligt heldig. Og i bedring, tror jeg. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide