7

Godmorgen langfredag

Bristefærdige ranunkler, et strikketøj der vil og radioen dæmpet i gang med at underholde, så ønsker jeg ikke meget mere, sådan en langfredag morgen. Måske skulle det lige være et kig i en havebog eller to…

Ranunkel

Solen skinner udenfor og lover godt for resten af dagen. Selv i haven er der forårsstemning fra morgenstunden, for vind er der næsten ingen af og solsorten synger glad nede i skoven. Naboens vimpel er der ikke meget fest ved, men når den er allermest kedelig ved jeg, at vejret er allerbedst, så jeg klager ikke.

Ranunkel

Ranunklerne er rov fra gårsdagens tur ud i verden. Jeg elsker ranunkler og allerhøjest de buketter, som er blandet af smukke farver, men i går var der hvide og pink. Sådan. Èn buket af hver og jeg er glad. Nu mangler jeg bare, at de springer ud og mens jeg venter, glæder jeg mig endnu mere til, at jeg skal hente friske blomster ind fra haven. Det er den allerbedste grund til at gide luge et staudebed. Det og så synet af et frodigt sommerbed fuld af farver.

Fristelser var der mange af ude i verden. Plantecentre bugner af forårs- og sommerblomster og det er fristende at fylde krukkerne, men jeg ved af erfaring, at det ikke haster. Planterne har brug for varme, for at trives og vokse, så der er ingen grund til hastværk, selvom jeg er én af dem, som næsten ikke kan vente. I år venter jeg.

Fristelser

Jeg lægger planer for baljer og krukker. Nogle skal rumme sommerblomster af den slags, som kun holder den ene sæson. Det er en af charmerne ved at have plads til den slags, at man får lov til at skifte beholdningen hvert eneste forår, men jeg har også et par store baljer, som hidtil har været anvendt til to forskellige ting.

Den ene har lagt plads til Hortensia, som aldrig, siden Ella viste mig, hvordan de skal beskæres, har blomstret eller for den sags skyld lagt an til det. Jeg har en fornemmelse af, at de ikke kan lide mig.

I den anden balje har været vand. Jeg elsker vand på terrassen. Flydelys og blomsterhoveder har været faste gæster i vandoverfladen, men jeg hører rygter om, at i år kunne blive et frygteligt myggeår og jeg reagerer jo temmelig uhensigtsmæssigt på de kryb, så vandet flyttes til mine store, flade zinkbaljer, så det kan skiftes hele tiden. Baljen, som hidtil har været det våde indslag på terrassen, skal i stedet plantes til med noget, som kan erstatte fornemmelsen af vand. Jeg tænker duftende lavendler og storkenæb kombineret med marguerit og brudeslør for kontrastens skyld. Eller…

Jeg glæder mig til at få fingre i jord og planter, men jeg venter altså, for jeg er så fuld af fornuft dette forår, at det er på kanten til at blive kedeligt.

Du vil sikkert også kunne lide

7 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. april 2009 at 17:10

  Pia, det er da alletiders råd – tusinde tak for det. Det må straks afprøves :-)

 • Avatar
  Svar
  Pia
  11. april 2009 at 08:33

  Kære Liselotte

  Du skal ikke give op med flydelysene og vandet på grund af myggene. Myg kan ikke fordrage nelliker. Put bare nogle hele stykker i vandet ind til det tager lugt til sig, og vupti…
  Små skåle med hele nelliker i soveværelse er også et godt råd som jeg har taget til mig, så kan man sagtens sove med åbent vindue hele sommeren.

  Med ønsket om en dejlig påske

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2009 at 13:29

  Jeg væbner mig med tålmodighed i forhold til terrassens potter og bruger i stedet tiden i solen med et strikketøj. Det er nu heller ikke noget, man kan være ked af… ;-)

 • Avatar
  Svar
  Anne Dyrholm Stange
  10. april 2009 at 10:44

  Udelivet ligger lige om hjørnet, og for pokker hvor bliver det herligt!

  Jeg har også lagt mange planer for hvordan og hvorledes, og jeg glæder mig sådan til at komme i gang, men som du, venter jeg også lige et kvarter endnu, for der er kolde nætter og det er hårdt for det, der er sommerblomster…

  Lugningen er overstået her, med meget ømme baller og lår til følge, men for dælen da, hvor ser de fine ud lige nu, de store bede med sort muld og grønt der vælter op.
  Det gør glad indeni!

  I dag bliver der ikke tid til havefornøjelser, i dag skal vi til havet og fejre en fødselsdag, men i morgen, i morgen skal der graves og flyttes og ordnes, det bliver så dejligt.

  God lang og hyggelig fredag til jer i det røde hus…

 • Avatar
  Svar
  Linda och Bertil
  10. april 2009 at 10:36

  Hoppas du och din familj får en GLAD PÅSK!

 • Avatar
  Svar
  Berit
  10. april 2009 at 10:11

  Nå har jeg fulgt bloggen din i litt over et år og det har vært en reise i din verden, fylt av fint håndarbeid, flotte bilder og dine refleksjoner i hverdagen. Jeg har blitt presentert for og har fått lære om mange nye blomster og vekster som har gitt inspirasjon til vår lille terasse og hageflekk, og jeg gleder meg nå til å ta fatt på våren. Den har faktisk kommet et stykke på vei også i Trondheim :-)
  Ønsker din familie en fortsatt god påske!

 • Avatar
  Svar
  Catarina
  10. april 2009 at 09:25

  Ranunkler er fantastiske blomster. Jeg har også nogle i haven fra sidste år, måske kommer de måske ikke. Min hvis de ikke kommer så har jeg heldigvis en kæmpe papkasse med mange løg som kommer i jorden på et tidspunkt.

  Her lægges der også planer for krukker og bede, det er en skøn tid vi går i møde. Go’ Langfredag til dig og familien.

 • Byd gerne ind