8

Trivselsrunden

Regnen falder stadig i Nordjylland. Udenfor er alting vådt. Dråber samles, opgiver og daler mod jorden, hvor de spredes i alle retninger, mens jeg tripper rundt i ingenting og gummistøvler på jagt efter nyt i det grønne. Jeg tjekker Ingrid Marie, som stadig ser ud til at trives. Heldet var med os, for regnen gør sit til, at blomsterne folder sig ud i små, sirlige skyer.

Nede i staudebedet står Kvæden på spring. Om lidt springer blomsterne ud og måske jeg endelig får mere end én enkelt kvæde at plukke i år.

Kvæde

Jeg har to træer. De står i hver sin ende af haven. De gror smukt begge to. Den ene havde en frugt sidste år, men det bliver der ingen kvædemarmelade af, så jeg satser på lidt større udbytte i år.

Endelig ser det ud til, at Valnødden springer ud. Den er langsom, men bare den er, er jeg tilfreds. Ved siden af den er valmuehavet godt på vej til at overraske med masser af smukke ballerinaer, men de må gerne vente til det igen er tørvejr. Der dukker blomsterhoveder op overalt i det grønne hav og det ser ud til at blive et fantastisk skue, når de endelig blomstrer.

I staudebedet er Lupiner og lyserøde Valmuer på vej. Med stor kraft er de i gang med at indtage bedet og jeg kan se, at en enkelt af Isabellas bonderoser har stukket hovedet ovenvande. Jeg har lagt knolde til mindst ti, men der er kun en enkelt at se endnu. Måske er jeg heldig, at der kommer flere med tiden, men ellers er jeg vant til, at de ikke vil i min have. Èn er også succes.

Krydderurtepynt

I krydderurterne har denne lilla blomst indtaget små områder, hvor den står og pynter, mens urterne suger regn, grønnes og vokser med en hast, som er imponerende. Det varer ikke mange dage, før æblemynten har fået rigtigt fat og begynder at pynte med sine brogede blade, men alting derude ser ud til at overleve. Midt i det hele står min figen og sætter frugter. Mange frugter. De skal blive et lækkert tilskud på frugtkontoen lidt senere på året.

På terrassen står den opstammede Rasmarin. Den har ikke haft godt af en udevinter, men der var ikke andet at gøre, end finde en rimelig beskyttet plads til den og håbe. Nu blomstrer den, så den har ikke opgivet helt og aldeles.

Rosmarinen blomstrer

Jeg tror, at den skal have en studsning og så satser jeg på, at vi får en lang, varm sommer, som kan rette lidt op på trivselen.

Sommerblomsterne på terrassen trives i regnen. Den gør godt og følges den af et par varme og solrige dage, vil alting vokse og give indtryk af, at der er frodigt og grønt derude, men lige nu ser det hele lidt småt ud.

Margueritter

Dråberne falder i spredt orden, da jeg går indenfor igen. Der er ikke rigtigt koldt derude, men heller ikke ligefrem varmt, så det passer fint, at jeg har tænkt mig at bruge dagen i dag på at skabe orden i kaos. Jeg går i gang om lidt, men først lige endnu en kop kaffe og et par minutter spenderet på det rene ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide