7

Havesøndag

Søndagen har stået i havens tegn. Jeg har nået en frygtelig masse og endda nået at vaske, gøre rent, rydde op, læse og strikke en smule, men mest af alt har jeg nydt at gå i haven.

De gule klatter i staudebedet syner ikke af meget. Jeg sætter min lid til, at de med tiden vil selvså og brede sig en smule, for det klæder faktisk bedet med lidt kontrast, så måske jeg skulle genoverveje den gule… eller bare noget orange.

Lupinerne er blevet mandshøje i år. Det kan skifte, som vinden blæser, men i år er altså året for kæmpestore Lupiner, men til gengæld ikke så mange af dem. Ved siden af står en marguerit, som Kenneth hentede ind sidste år fra et nu nedlagt bed på gårdspladsen. Til efteråret vil jeg dele dem, for jeg er vild med margueritten og synes sagtens, at bedet kan bære lidt flere.

Den gule klat

Rundt omkring i bedet blomstrer Storkenæb i alverdens farver og udformninger. Det er en af de nemmeste stauder at have med at gøre og jeg synes, at de er så kønne, når de sender kaskader af blomster ud i verden. Formering er ingen kunst, for man tager bare et stykke af planten og sætter der, hvor man gerne vil have den til at gro.

Nogle af mine storkenæb skal deles til efteråret, så de kan brede sig og danne bunddække de steder, hvor der trænges. Den lille lyserøde, er en af yndlingene.

Storkenæb og Katost

Storkenæb står i fint selskab med en lyserød Katost, som snart lægger an til blomstring. Det bliver rigtigt kønt.

Storkenæb

Storkenæb er også Geranium. Geranium er nemme at stiklingeformere, men med en storkenæb er det slet ikke så kompliceret, fordi den har et veludviklet rodnet, som gør det nemt at trække/grave en del af planten op af jorden og fordele den rundhåndet andre steder i haven. En del af mine storkenæb er fra forrige års udflugt til Bangsbo. Jeg tror, at jeg efterhånden har otte forskellige i det lille bed. Jeg kunne ikke undvære én eneste.

Bil i haven

Indtil for et øjeblik siden stod Alphalfa fortsat midt i haven. Nu er den kørt, for Kenneth henter mad. Vi gider ikke selv lave, så der er dømt doven aften med indlagt hygge. Det er i orden med mig. Jeg er branket af sol og vind, træt af slid og slæb og har en mødetid i morgen, som er meget lidt kompatibel med mine vaner, så jeg skal vist tidligt til køjs. Sove kan jeg med garanti.

Du vil sikkert også kunne lide