12

Ud og hjem

Jeg er kommet hjem lige tilpas til den blå time. Indenfor er der vel ikke specielt blåt, men ude er blå absolut dominerende. Det er hyggeligt at tænde lys i vindueskarmen og sidde et øjeblik og lade roen indfinde sig.

Turen hjem var en kamp gennem noget, der i mistænkelig grad lignede brun sæbe. Det tog sin tid at ramme Tjørnevang, men alt har været sådan lidt på elastisk manér i dag, hvor nordjyderne har været temmelig sneudfordrede.

Bus i morges? Glemt det! Kenneth spændte tålmodigheden foran Alphalfa og så gled vi stille og roligt mod midtbyen. “Ryddede veje” min bare, må jeg udbryde med teatralsk og let hånlig latter, for de meldinger de havde i radioen om samme, stemte godt nok ikke overens med det, der mødte os ude i virkeligheden. Definér gerne “Ryddede veje”, siger jeg så…

Jeg har verdens sejeste kolleger. Ingen af dem har opgivet i dag. Alle er nået frem og har sat sig på stolen og ydet det bedste, de har lært. Hurra for dem, siger jeg bare lige, for her er sne, glatte veje, talentløse bilister og overmod i mængder, så det ikke er nogen selvfølge at nå frem til sit bestemmelsessted. I morgen sender jeg dem et heltekvad – altså sådan ét, som kan være i én sms. Man skal heller ikke overdrive ;-)

Nu vil jeg gå op og hæfte ender på Olines døde fisk. Jo, jeg vil.

Du vil sikkert også kunne lide