28

Regntunge maj

I radioen lover de lidt sol senere på dagen og det skal da være velkommen, for her er gråt og vådt. Udenfor regner det fortsat. Jeg ved det, for nok er majmorgener kolde på disse breddegrader for øjeblikket, men de er dog majmorgener, hvor jeg plejer at inspicere haven som det første, når jeg står op. Tradition følge eller land fly.

Ud med mig i gummistøvler og morgenhår. En kop kaffe i den ene hånd og kameraet i den anden og så ud og fornemme, hvad dagens vejr ligger op til.

Det regner denne morgen. Ikke intens regn, men mere sporadiske dryp, der efterlader håb om tørvejr i nær fremtid. Maj er en svigefuld og ustadig måned, som slet ikke efterlader nogen tvivl om, at vi ikke kan regne med noget som helst.

Jeg venter ingenting og indstiller mig på, at det skal regne hele dagen. Efterår blev nævnt, da vejrudsigten blev præsenteret for et øjeblik siden. Jo, det kunne man da næsten forledes til at tro, hvis man altså ikke lige kunne følge træernes forårsdans lige udenfor vinduet. Alting grønnes…

Bøgen springer ud sammen med kastanjen og alle de andre venner. Rabarber pibler frem og frister. Krydderurter grønnes og hækken er snart tæt. Det ER forår, selvom det kan være svært for alvor at mærke det.

Jeg har endnu ikke siddet en eftermiddag med næsen i solen, mens jeg drak kaffe og læste gode bøger. Det er udsædvanligt på dette tidspunkt, men jeg er sikker på, at det kommer. Tålmodighed er kodeordet. Jeg finder min frem, mens jeg overvejer, hvad torsdagen skal fyldes af. Mulighederne er nærmest uendelige…

Du vil sikkert også kunne lide