6

En sommeraften

Vi har været ude af huset i aften. Inviteret til aftensmad, satte vi kursen i retning af mor tidligere i dag. Der var ting at ordne, lærdom at formidle og installationer at overstå. Imens og ind imellem var der dejlig aftensmad, god, varm og styrkende te og en hjemmebagt småkage.

Nu ses vi måske ikke før om en uges tid, når vi henter mor, for at installere hende her på matriklen, hvor hun og Oskar skal hygge sig i de uger, hvor vi er taget sydover. Der er vist allerede terrasseaftaler med veninder og så er jeg helt sikker på, at de nok finder ud af selv at hygge igennem alene også. Vores mål er i hvert fald, at der ikke skal være arbejde, men kun afslapning og hygge på tapetet, mens hun hunde- og hussitter.

Hjemme igen var det rigdom, at jeg kunne brygge en kop varm, god kaffe og sætte mig udenfor i den bløde hule, mens fuglefløjt akkompagnerede den lyse sommeraften. Da myggene fandt mig, trak jeg skyndsomt indenfor igen, for har du set dem i år? De er pokkertagemig på størrelse med babyelefanter! Ha! Døren står åben og de er så dumme, at de ikke kan finde gennem åbningen.

Mig? Jeg elsker lyden af en sommeraften og -nat.

Du vil sikkert også kunne lide