26

Tomme tønder…

Tomme tønder buldrer mest, siger de kloge. Det passer vist på mig, som allerede for dage tilbage meddelte resten af familien, at jeg ikke ville vaske én stump tekstil mere inden ferien. De havde bare af at tilpasse dagens påklædning næste uges afrejse. Jeg gad i hvert fald ikke vaske mere og for øvrigt havde jeg også så mange andre ting at tage mig til, så de kunne glemme det… eller…

Siden har jeg hver eneste dag vasket. Jeg har hængt til tørre. Jeg har foldet og placeret i sirlige bunker. Tro endelig ikke, at jeg ikke har bemærket gentagelserne. Der ER ting, som er kommet gennem hænderne mere end én gang. Yndlingstrøjen og de fede shorts kunne være udmærkede eksempler, men i dag mener jeg det!

Om nogle timer skal alt være vasket. Der skal være gjort rent bord i mere end én forstand, så vi kan begynde at pakke. Begrænset. Praktisk.

Så er der mig, der ikke rigtigt ejer t-shirts, men holder meget af skjorte og tunika om sommeren. Den slags skal helst stryges. Glem det, tænker jeg, men hvad ved jeg, for så siger nogen at det ikke er noget problem, for der er plads til at hænge og veludstyrede campingpladser med strygejern og vaskemaskiner og…

Nej, jeg regner egentlig bare med at ligne en lazaron på dette års ferie. Hvorfor ikke? Det er da ferie og krøller har jeg allerede på toppen, så lidt flere gør vel ikke den store forskel. Hep! Vaskemaskinestarten går om et øjeblik. Igen.

Du vil sikkert også kunne lide