16

Så gik den dag omtrent…

Kender du det med at få fat i en lille, kort snor, trække i den og opdage, at for enden står en elefant? Altså ikke bogstaveligt, men sådan i overført betydning? Jeg gør!

Jeg syntes lige, at det kunne være rart at få ryddet lidt op i mine strikkepinde. Det greb om sig, for så var der også de igangværende projekter og derefter kom arbejdsbordet på tapetet, garnreolen og reolerne under bordet, de små, hengemte kasser, knapbeholdningen, bladbunkerne, broderierne, borderigarnet, mønstre i massevis, stakke af gemte opskrifter, som passende kunne komme i ringbind og så videre…

Nu har jeg sat mig. Med en kop dampende varm kaffe, har jeg indledt den del af lørdagen, der er fyldt med hygge. Hyggen er endnu nemmere at finde nu, hvor alt er sirligt placeret i øjenhøjde. Jo tak da, siger jeg, mens jeg klapper mig selv på skulderen. Måske det en skønne dag lykkes mig at rydde i bund for alvor, for det er jo ikke første gang, jeg er i gang med denne her proces. Jeg er en gemmer. Jeg kan altså nærmest ikke smide ud, men jeg øver mig og det må være godt nok for nu.

At gemme er ikke altid tosset. Se lige her, som jeg kan med smukke, farverige lapper. Jeg ved lige, hvad de skal bruges til.

Du vil sikkert også kunne lide