35

Opsang til mig, sagde hunden

Solen skinner smukt i dag. Det er svært dejligt at se, at der rent faktisk findes lys derude endnu. Man kan ind imellem komme i tvivl i disse måneder, hvor der kan gå lang tid mellem, at vi får lov til at se den blå himmel. I dag gør vi. Ingen sne, men højt til himlen og sol til at varme hjerter ved. Det er dejligt.

Jeg trænger til at få varmet hjertet. Jeg synes, at livet er stor kunst i disse dage. Noget man skal glæde sig over at have. Der sker alt for mange ting, som understreger vigtigheden af, at skærpe opmærksomheden. Man skal passe på livet og de mennesker, man elsker. Huske at sige tak for dagen, vejen og udkommet. Der er sandelig mere end nok at være taknemmelig for og sjældent er problemerne i virkeligheden af et omfang, som kræver jammer og klage. Det kunne vi passende huske på, os der er heldige.

Jeg sidder selv og holder kortene lidt tæt til kroppen, fordi jeg har måttet sande, at kræfter nogen gange skal lægges hjemme og ikke ude. At de simpelthen ikke rækker. Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen. Vi må prioritere og hvordan vi vælger at gøre det, er helt vores egen sag. Jeg kunne ikke drømme om at blande mig i dine valg, hvis de ikke skader andre, men jeg holder mig ikke for god til at huske mig selv – og dig – på, at der er mange, som har det svært og vil være taknemmelige for din og min hjælp. Steder, som ikke kræver meget mere end en skilling sendt i den rigtige retning.

Jeg mangler ingenting. Min julegave dette år, donerer jeg i stedet til nogen af de, som trænger. Disse kunne være bud på modtagere.

Mødrehjælpen vil rigtigt gerne have muligheden for at hjælpe mere end de 800 familier de allerede har godkendt. Trettenhundrede familier risikerer dette år at gå forgæves.

Frelsens Hær hjælper ca. 7000 familier i år. Firetusinde familier går forgæves.

Hus Forbi giver et alternativ til tiggeri og kriminalitet og så skaber de debat og dialog om og med de hjemløse i Danmark.

Dansk Folkehjælp hjalp sidste år 2.440 fattige familier i Danmark til en bedre jul. I år forventer de endnu større søgning til hjælpen.

Du vil sikkert også kunne lide