12

At have god tid på en mandag…

Vejret varsler efterår, men det er pænt og medgørligt denne formiddag. Jeg ved det, for vi har været ude i det, Oskar og jeg. Det er måske tørresnorsvejr, tænker jeg og sætter en maskinfuld tøj over, mens jeg nyder, at jeg holder en afspadseringsdag i dag. Det er den rene luksus. Jeg har ikke spor travlt og kan nyde, at huset sover længe og er stille, så jeg har fred og ro til at vågne langsomt.

Hen over himlen løber skyer, som har rivende travlt. Med sig bringer de venner, som har en mistænkelig grå farve, men jeg er vist allerede der, hvor jeg har erkendt, at der ikke rigtigt bliver mere tid til at sidde på terrassen og lade næsen brune, mens jeg strikker en pind eller to. Det er efteråret, som banker på nu. Om lidt er der frugter og nødder, som tak for at have ventet tålmodig.

Indenfor venter en stak garnender på hæfte. Striberne er færdige. Hylden Hen skal bare lige monteres, skylles op og tørres, så er jeg klar til at indtage den.

Jeg drømmer om en mere. En, hvor det er mig, der bestemmer farveforløbet. Jeg vil helst bestemme. Sådan er jeg, men denne her skal nok blive brugt. Flittigt.

Ah, det er godt at afspadsere…

Du vil sikkert også kunne lide