26

Hvad i går også gik med…

I dag er arbejdsdag. Jeg skal lave speak hele dagen og er altså engageret ud af huset. Jeg sidder i en mørk, men hyggelig kælder et sted oppe omkring Grønlandstorv med mikrofon og lyttebøffer om et øjeblik, mens jeg græmmes over at lytte til mig selv, men sådan er det. Egen stemme er noget anderledes, end man selv synes og jeg har aldrig oplevet, at jeg har tænkt til den gode side. Heldigvis er der andre, der gør det ;-)

Når dagens stemme er brugt op, fortsætter jeg ufortrødent ind på kontoret, hvor vi holder tolkemøde. Man skulle nødig ende med at kede sig, siger jeg bare, men måske du gider se de dejligheder, der gemte sig ude i min have i går sidst på eftermiddagen, da solen var på nippet til at gå ned?

Jeg hørte en dump lyd udefra, da jeg stod inde og holdt øje med Oskar på jagt efter en nabokat. Det var en af kvæderne, som lagde sig til rette på græsset. Når kvæden er blevet gul og omtrent hårløs, er den moden. Det er den af indlysende grunde også, når den frivilligt slipper grene og lader sig dumpe ned på niveau med muld og regnorme, så jeg fandt gummistøvlerne og et par kurve frem.

Det blev til en fantastisk høst i år. Jeg har ikke vejet kvæderne, men der skal nok være mange kilo, som skal forvandles om nogle dage. Lige nu skal de bare ligge og pynte og sende velduft ud i huset.

Efteråret er her. Bladene drysser af træerne og farverne udenfor er smukke. Blæsten var også kold i går, så der blev ikke fedtet med tiden. Målrettet gik jeg i gang med at samle frugter og det tog ikke lang tid at tømme de to, små træer, jeg har i hver sin ende af haven, men det krævede plads, for frugterne er store i år. Imponerende store faktisk.

Nu står alle frugterne og dufter på køkkenbordet. Sukker og tålmodighed skal forvandle dem. Marmelade og måske også en omgang Cotognata eller kvædebrød, som kan løfte vinterens ost til nye højder.

Man kan aldrig få for mange kvæder. Kun for få…

God onsdag til dig. Må den bringe velduft og kærlighed :-)

Du vil sikkert også kunne lide