18

I en snæver vending eller hvordan vi redder en grå dag med sved på panden

Vi er hamrende trætte herhjemme. Så trætte, at jeg kaster mig ryggradsrutineret og nærmeste hjernenedsmeltet over to kilo hidsige løg og en ordentlig stak krydderier. Jeg supplerer med et par kanelstænger og en god olie, så snart mine sennepsfrø har danset fandango i bunden af gryden. Til sidst smider jeg kød ned i smeltediglen og håber på det bedste.

Vi spiser en curry, når den engang er moden til det. Lige nu simrer den, mens jeg drikker dagens første kop kaffe. Den smager godt. Utrolig godt.

Vi kaster os ofte over en curry, når vi er i bekneb og ideforladte skal lave noget, som vækker sanserne og gør maven glad. Vi elsker en god, stærk curry. Vi kan slet ikke få nok. Vi burde være født til bindhi og silkesari. I stedet er vi leverpostejfarvede og gennemsnitlige danskere, som bare drømmer os langt væk, når smagsløgene bombarderes med alverdens godhed i form af hylden hen af alle de gode krydderier. I dag er det hele suppleret med sød kokos og frisk koriander.

Torsdag er en god dag.

Du vil sikkert også kunne lide