22

Morgenkaffen smager bedst indtaget i haven

Forårsmorgener er vidunderlige. De fleste. Nogle af dem er jo våde og kolde, men ikke denne. Denne morgen er fuld af nydelse og Oskar og jeg elsker turen ud i haven. Oskar løber langs kanten af grunden og sørger for, at ingen uvedkommende har adgang uden at vide, at han bor her. Jeg bruger tiden på at nyde, at alting grønnes med imponerende hast. For kun få dage siden var der kun grå grene og kold himmel. Nu er der grønt allevegne og haven begynder igen at føles som det private rum, den er hele sommeren.

Nede i skovdelen af haven springer træer ud fra dag til dag og i staudebedet overtager skvalderkålen, hvis jeg ikke snart gør noget. Det gør jeg ikke. Der er åbent hus hos chefen i næste weekend, så der er lige et par uger endnu, inden der for alvor bliver tid til den slags, men så må jeg også hellere.

Hele vores terrasse står for udskiftning, så haven emmer af forfald og roderiet vil ingen ende tage, for potter og møbler står stablet ned langs havegangen. Vi skal have fjernet 50 m² træterrasse inklusive hegn og overdækning. Som erstatning kommer – hvis vi ikke når at ombestemme os – cirka 20 m² drivhus nedfældet i en ny, stor træterrasse. Vi ønsker at etablere et udeområde, som kan fungere som sommerhalvårets absolutte favorit. Ideerne myldrer frem og vi må hele tiden bremse hinanden, men vi plejer at ende med noget, som bliver godt, så jeg er fuld af fortrøstning.

Mens vi venter på, at vi bliver rige på tid, sidder vi midt i rodet og fryder os alligevel over, at vi har muligheden for at være ude, når vejret tillader det. Vi er heldige :-)

Du vil sikkert også kunne lide