12

Galten, Vissing, Hadsten og omegn

Vi har været gennem Vissing. Og Galten. Og andre småbyer i Midtjylland. Og hos bilforhandleren i Hadsten. Vi har fejret smukke, yndige, unge og søde Emma. Hun er blevet konfirmeret tidligere i dag og vi var så heldige, at vi fik lov til at være med til at fejre hende.

I dag havde jeg ingen kamera med. Den eneste konfirmand, jeg kunne finde på min harddisk, er min mor. Hun var nu også umanerlig yndig.

Mor

Hendes konfirmation var helt anderledes, end Emmas, er jeg sikker på.

Tidligere markerede konfirmationen overgangen mellem barn og voksen. Der var ikke tradition for gaver i mine bedsteforældres tid. Min farfar fortalte, hvor misunderlig han var på en knægt fra en af de lidt større gårde. Han var nemlig en af de rigtig heldige. Han fik nye træsko, inden han blev sendt ud at tjene, ligesom resten af ungerne fra Komdrup blev det, så snart de var tjenlige.

I min mors og fars tid var det også anderledes. Var du rigtig heldig, var der måske en cykel i gave og den var ikke nødvendigvis ny, men det var en stor dag og du ser næsten på mor, hvor glad og stolt hun er.

Tiderne skifter og heldigvis var Emma anderledes heldig i dag :-)

Du kan læse meget mere om konfirmationen og dens foranderlige væsen lige her, hvis du har lyst.

Du vil sikkert også kunne lide