29

Strik, kaffe og katte på listefødder

Huset er stille. Oskar dovner under dynen. Kenneth er lige stået op. Oline sover endnu. Her hersker roen. Kun radioen kan høres og jeg hygger mig med at lade mig underholde, mens jeg funderer over, hvad der skal fyldes i søndagen.

Udenfor skinner solen. Der er det smukkeste novembervejr. Sjældent er det og det skal nydes, så jeg har igen placeret mig ved bordet i køkkenet, hvor jeg har udsigt til haven. Udenfor tumler to små katte. Vi ved ikke, hvor de kommer fra, men de mener helt sikkert, at haven er deres revir. Oskar er naturligvis ikke enig, men når hunden sover, danser kattene på…

Jeg skal have spurgt naboerne, om det er deres katte. Er det ikke det, skal vi overveje, hvad vi vil foretage os, for de gør det svært at opbevare noget som helst uden aftryk af kat, hvis det ikke er hermetisk lukket.

Jeg strikker lidt. Jeg er simpelthen så utrolig glad for min Tempelblomst og Tempelblomst #2, så det føles som en nødvendighed at strikke en lys grå også, selvom jeg havde sværget, at det gad jeg altså ikke. Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Strik på en søndag badet i solskin

Jeg strikker i to tråde Blackhill Højlandsuld. Den antracit-grå er strikket i den kombination og det fungerer rigtig godt, så sådan bliver det endnu en gang og med tiden, for denne får hvile ind imellem, når jeg arbejder på noget andet.

Strik på en søndag badet i solskin

Jeg har været ude i haven og mærke verden og vejret. Der er koldt. Selv med Tempelblomst på skuldrene. Der er også smukt og frisk. Jeg tænker, at måske jeg kan lokke andre medlemmer af familien med ud i dag og kan jeg ikke, kan den slags jo enten gøres alene eller erstattes af andet og lige så hyggeligt samvær. Vi får se, for jeg er åben for det meste, mens jeg sidder her og nyder, at tiden er rigelig.

Måske der er et julemarked et sted i nærheden …

Du vil sikkert også kunne lide