42

Hundehegn eller hvordan han har ydmyget os for sidste gang. Måske …

Oskar er gået baglæns og desværre ikke i stå …

I Oskars spæde ungdom, fandt han stor fornøjelse i at stikke af . Væk var han og det er ikke få gange, jeg har været ude at lede efter ham iført gummirøjsere, morgenhår og raseri. Han syntes, at verden var hans og lå til fri afbenyttelse og så nyttede det ikke, at vi forklarede, stregede med imaginære tusser og holdt et vågent øje. Han stak af, så snart han øjnede chancen. Det hjalp med alderen. Han stoppede med at stikke af. Han blev indenfor egen matrikel og vi kunne sagtens lade ham løbe alene på grunden.

Med årene voksede krat og hæk sig tæt og Oskar løb ingen steder. Dette forår har vi beskåret, gravet op og kørt væk.

Nu er Oskar tilsyneladende gået i barndom, har opdaget hullerne i hækken og stikker af for et godt ord. Den slags er nødt til at have konsekvenser …

Hundehegn på vej

Kenneth har været ude i solen et par timer. Et lille, lavt og let opsat hundehegn skal forhindre, at vi skal løbe rundt i kvarteret iført det samme, gamle raseri iblandet en bekymring og ydmygelsen ved, at vi tilsyneladende ikke kan styre en lille, venligsindet og meget, meget nysgerrig hund.

Hundehegn på vej

Hundehegn på vej

Hundehegn på vej

Oskar var med derude. I kort tid. Han nåede at trave ud på vejen bagved haven. Han nåede også at jagte de to katte, som tilsyneladende bor et eller andet sted nede bagerst i haven eller under terrassen, som han også var på vej ind under. Han nåede at forsvinde under hegnet nede i skovtykningen og forsvinde op ad skråningen bagved. Han nåede …

Så blev han sendt indenfor til mig. Her sad han så med trist mine på køkkenbænken og stirrede ud på Kenneth udenfor.

Hundehegn på vej

Nu er vi ved at være der. Om et øjeblik kan Oskar igen løbe frit i haven. Vores egen altså. Jeg vil ikke have, at nogen skal risikere at møde ham andre steder end lige her, hvor han hører hjemme og det er vores ansvar, at det ikke sker, så vi lukker af og lukker inde. Så kan han lære det.

Du vil sikkert også kunne lide