58

Tempelblomst, en poncho, som ikke er grå

Jeg har jo for vane at strikke gråt. Vælge gråt. Gå i sort og gråt. Bruge små, klare farveklatter som sjov og ballade, men ellers holde mig fra farverne, som jeg jo absolut er fan af på de fleste andre området af mit liv. Bare ikke i min påklædning. Der er jeg vist ret kedelig. Altså indtil Tempelblomst.

Tempelblomst

Den er blevet blå. Smukt blå. Og fotograferet…

Tempelblomsten

 

Ja, ja… jeg ved godt, at jeg ligner en, der er ved at føde en elefant eller overvejer at skyde solsortene af tagryggen, men Kenneth havde lige to sekunder, inden han strøg ud af døren, så derfor de lidt hurtige fotos og så er der ikke meget andet at gøre end erkende, at hverken han eller jeg nogensinde har aspireret som modeller og derfor heller ikke har de helt store erfaringer med posering.

Jeg prøver bare at vise, at der er fin bevægelighed i denne her poncho og så skal Kenneth da ikke ulejlige sig med at rette på hvordan den sidder i halsen eller for den sags skyld fortælle mig, at han er gået i gang med at tage billeder, mens jeg er fordybet i overvejelser omkring den endelige afslutning af vores tagrender og her er lige på nippet til at bryde ud i lovsang af vores allerede påbegyndte samme. Næ nej!

Tempelblomst

Tempelblomsten

Du får den også lige set fra ryggen. Smuk er den og ja, det er min underkjole, jeg optræder i. Jeg havde jo smidt kjolen, da jeg kom hjem, ikke?

Fakta:

Opskrift: Tempelblomst af Annette Danielsen og fra bogen Østen for solen

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca i farven c740 fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Højlandsuld i farven Åbent Hav samme sted fra og som tredje tråd, en gammel 17/2 uld fra Garnudsalgs spæde start. Jeg vil gerne anbefale, at du strikker den i Blackhill Højlandsuld – enten to tråde sammen eller i Blackhill Højlandsuld Chunky, som lige er landet ude på gårdspladsen og kommer på hylderne lige om et øjeblik eller to. Begge vil fungere rigtigt godt – begge gerne sammen med Blackhill Superfine Alpaca, som lige giver det sidste, bløde touch til en skøn og anvendelig poncho :-)

Pind: 4 & 5

Garnforbrug: I alt 476 gram. Jeg har ikke målt fordelingen, men vil tro, at der er gået cirka 150 gram alpaca og resten er så ulden.

Ny teknik: Ingen.

Tempelblomst

Bemærkninger: Et dejligt strikketøj med masser af variation og en lyst til hele tiden lige at se endnu en bladbort folde sig ud. Dog var de sidste runder ved at tage pippet fra mig, men sådan er det for utålmodige mennesker som mig ;-)

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)