45

UpCycled Høstjakke eller hvordan lommer bare kan vise sig at være en nødvendighed

Jeg har jo strikket den skønne Høstjakke fra Pickles og jeg elsker den. Den er blødere end blød, varm og utrolig hyggelig, så der er ingen klager på den front, men der har været en længsel. En u-definerbare trang til udvide. Der har manglet noget i vores fælles liv. I går aftes vidste jeg pludselig, hvad det var; nemlig lommer!

Her er der ikke langt fra tanke til handling, så jeg gik straks i gang med at udtænke nogen. Først var de glatstrikkede med hestetømmer. Så var de glatstrikkede med lidt ret-riller. Siden kasserede jeg alle lommerne og startede forfra, for de skulle ikke bare være traditionelle lommer, men nogen, som gør en forskel og vækker lidt smil og opsigt og trækker fokus væk fra den helt forkerte maskefordeling. Så de blev runde. I hvert fald halvt runde.

Høstjakke med lommer

Måske er der en eller to af jer, som tænker, at I også gerne ville lave runde lommer. Måske vil I bare lave lommer. Måske vil I ikke. Her kommer i hvert fald anvisningerne på mine lommer …

Slå 3 masker op. Husk at strikke alle omslag drejet ret i bagerste maskeben.

Række 1: 1 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r = 5 masker

Række 2,4,6,8,9,11,12,14,15,17,18,20,21,23,24,26,27,29,30,32 ret over alle masker.

Række 3: *1r, slå om* 4 gange, 1 r = 9 masker

Række 5: *2 r, slå om* 4 gange, 1 r = 13 masker

Række 7: *2 r, slå om* 5 gange, 3 r = 18 masker

Række 10: *3 r, slå om* 5 gange, 3 r= 23 masker

Række 13: *4 r, slå om* 5 gange, 3 r = 28 masker

Række 16: *5 r, slå om* 5 gange, 3 r = 33 masker

Række 19: *6 r, slå om* 5 gange, 3r = 38 masker

Række 22: *7 r, slå om* 5 gange, 3 r = 43 masker

Række 25: *8 r, slå om* 5 gange, 3 r = 48 masker

Række 28: 9 r, slå om* 5 gange, 3 r = 53 masker

Række 31: *10 r, slå om* 5 gange, 3 r = 58 masker

Luk nu alle masker med undtagelse af den sidste løst af. Lad den sidste masker sidde på pinden og saml nu masker op i hver ret-rille langs den lige kant på lommen. Strik en pind ret tilbage og begynd nu at strikke glat på ialt 6 pinde. Slut lommen af med en hestetømme: Slå fra retsiden 3 nye masker op for enden af de masker, du allerede har på pinden. Strik 2 r, løft den 3. maske løs af (dette er de 3 nye masker), strik 1 r (fra de gamle masker) og træk den forrige masker henover. Flyt de tre masker på højre pind tilbage på venstre pind og gentag ovenstående indtil du kun har 3 masker tilbage på pinden. Strik de 3 masker sammen og du er nu klar til at sy lommen på jakken, hvor du synes, den vil tage sig smukkest ud :-)

Hvis du ikke forstår min forklaring ovenfor, må du prøve at gå på YouTube, hvor du skal lede efter “I-cord” eller hestetømme.

Jeg har lavet en lille “Numse-Lomme“, fordi jeg kan. Måske kan du lave en helt anden lomme? Større eller mindre. Kun fantasien bør begrænse dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide