25

Tjørnevang

Vi bor på Gugs ældste gård. Den er bygget i 1863 og altså præcis hundrede år ældre end både Kenneth og jeg. Engang ejede den jord så langt øjet rakte. Engang var her marker med afgrøder og græssende kvæg, hvor der i dag er motorvej, villakvarter og supermarked. Engang var her stald, hvor der i dag er lejlighed og Garnudsalg.

Engang var der pandeplader på taget og dyr i staldene. Engang var der en stor elm på gårdspladsen. Engang var der en støvet jordvej, hvor der i dag er asfalt og fortov. Engang var her gartneri, for Gug var et sted, hvor gartnerierne trivedes. Der er spor af dem endnu.

Engang var der nylig udstykket til parceller og nye hække skød op sammen med små en-families-huse med tydelig reference til det årti, de blev bygget i, nemlig 50’erne.

Tjørnevang

Tjørnevang en sommerdag i 1954. Jeg knus-elsker det billede og det får hæderspladsen som minde om, at der var engang.

Sidenhen blev vejen asfalteret, huse bygget færdig, familier etableret og en skønne dag, mange år senere, kom vi forbi og forelskede os i stedet.

Nu var gården ikke længere hvidkalket, men rød. Vinduerne var skiftet ud med de oprindelige, små-sprossede med buede ruder. Stalden var renoveret og forvandlet til en separat lejlighed. Elmen stod endnu på gårdspladsen, men det skulle ikke vare mange år, før den måtte fældes. I stedet er her siden vokset en smuk, livsduelig kastanje på samme sted. På gårdspladsen ligger i dag piksten og omkring træet er der i dag en kraftig og smuk hæk af buksbom.

Huset har forandret sig meget, men jeg kan sagtens genkende det på billedet ovenfor. Jeg elsker det billede! Det er helt nyt for mig. I går kom en kunde forbi Garnudsalg og hun havde dette foto med, som hun forærede til Kenneth. Hun har også boet på Tjørnevang.

Kære dig, som jeg desværre ikke kender navnet på, tusinde tak for at forære os dette foto. Det minder mig om, at huset her rummer mange levede liv og mange historier. Det kan jeg godt lide :-)

Du vil sikkert også kunne lide