12

Jeg er fra havnen…

Jeg er fra havnen...

Hvor er du fra? Jeg er fra havnen. Faktisk. Den er i hvert fald en stor del af min barndoms land, men spørger du mig, hvor jeg er vokset op, siger jeg Vejgaard, for sådan ser mit indre selvbillede ud. Alligevel er Spritfabrikken er del af min barndoms billeder.

På den ene side af fabrikken ligger havnen. På den anden side ligger biblioteket. Begge steder tilbragte jeg mange af min barndoms timer. Min minicykel bragte mig vidt omkring og oftest cyklede Annemette ved min side. Vi fulgtes i tykt og tyndt dengang. Vi boede i Vestbyen fra ’70 til ’76, hvor vi returnerede til Vejgaard, så man kan vel sige, at en rigtig stor del af min barndoms minder stammer fra Vestbyen, men spørg mig og jeg svarer, at jeg voksede op i Vejgaard.

Jeg boede i Vestbyen fra jeg lige var blevet syv til jeg var fyldt tolv. Når jeg kører gennem bydelen genkender jeg alle krinkelkroge og genvejene sidder endnu forrest i erindringen, men jeg er opvokset i Vejgaard. Det giver ikke megen mening, men det gør jeg heller ikke altid.

Jeg elsker, når min vej falder forbi bydelen. Måske forstanden siger Vejgaard, men i kernen af mig, er der noget, der altid vil føle sig knyttet til denne bydel, hvor min kærlighed til Aalborg som havneby er grundlagt. Jeg er fra havnen.

Du vil sikkert også kunne lide