19

Søndag er selskab af Buddha og en murer

Jeg rydder op. Det er nok ikke gået ubemærket hen hos faste læsere, for jeg har skrevet om det mere end én gang. VI rydder op. Vi tømmer fra en ende af og vi synes, at det er et stort arbejde, men sjælen slippes mere og mere fri for hvert hjørne, vi får styr på. Det er en tid, der er godt investeret og vi er langt fra færdige.

Sidste ombæring var soveværelset. Alle skabe blev tømt og bagerst i et af dem, stod farfars murer. Bing & Grøndahls murer har været en del af min barndoms landskab. Mureren stod på farmor og farfars smukt udskårne egetræs-skænk i stuen. Farfar var murer. Far var tømrer og snedker. De har sammen bygget mere end ét hus her i Gug, hvor jeg nu bor, men fordi jeg aldrig nåede at spørge, er der kun et hus, jeg med sikkerhed ved, at de to byggede sammen. Det ligger ganske få 100 meter fra Tjørnevang.

Mureren

Jeg havde helt glemt mureren. Nu er han kommet i sært selskab med Buddha. Hvorfor ikke? Jeg holder af at kigge på dem uden skelen til andet end de følelser, de vækker i mig. De minder mig begge om at være den bedste udgave af mig selv. Jeg prøver hver dag.

Søndag er sol, strik og god kaffe. Søndag er radio, vasketøj og mig, der trækker i skyggen, for soleksem har overtaget min hals og jeg ligner en ulykke. Søndag er mig, der er ligeglad og egentlig bare mest glad.

Go’ søndag til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide