8

En smuk start på pinsedag

Der er gråt udenfor. Et skydække gør sit bedste for at forhindre solen i at nå os. Det gør ingenting. Der er dejligt derude. Jeg nyder at sidde stille og drikke kaffe, lytte til fuglene og iagttage Oskar, som løber glad og tilfreds rundt og viser, at det er ham, der ejer Tjørnevang.

Jeg har en lille plads i hjørnet ved køkkenet. En enkelt, magelig stol og et hjørne uden trækvind er dejlig, når morgen og formiddag ikke er plaget af høje varmegrader, men bare sådan tilpas dansk sommervejr. Her sidder jeg så og filosoferer lidt over tilværelsen i ro og mag, mens resten af huset sover.

Formiddagsstemning på terrassen

Formiddagsstemning på terrassen

Terrassen er indhyldet i duften af Pibeved, som omkranser store dele af haven. Lige nu har den afløst syrenerne, som triste hænger med hovederne. Der er længe til deres næste sceneoptræden.

Formiddagsstemning på terrassen

Formiddagsstemning på terrassen

Jeg elsker duften af Pibeved. For nogen er den alt for meget. For mig er den sommer. Sammen med Dronningebusken danner planten rammen om terrassen og hele det udeareal, vi bruger hele tiden og nyder hvert øjeblik på. Jeg er så utrolig glad for vores store trædæk. Jeg elsker bare tæer og det er dejligt med bare tæer på træ ligesom jeg elsker, at jeg kan sidde på kanten af dækket med kig ned over haven.

Om aftenen åbner vi hele gavlen på Feddet og nyder, at der er kig ned i skovbrynet, hvor Oskar piler ind og ud fra, fordi han kan lugte naboens katte, som tror, at de ejer haven. Som du sikkert kan regne ud, er Oskar bestemt ikke enig.

Formiddagsstemning på terrassen

Formiddagsstemning på terrassen

Jeg har vasket de første tre maskinfulde tøj. Jeg har ryddet op og startet opvaskemaskinen. Jeg har vis egentlig plads til lidt kaffe, strik og en god lydbog nu. Senere vil vi sammen gøre klar til at grille i aften. Vi skal spise udenfor og nyde, at det er en mulighed og skulle en byge kigge forbi, er vi da heldigvis ligeglade. Vi har tag ;-)

God pinsedag til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide