6

Fornyet respekt

Fornyet respekt

Oskar har vindues-pladsen. Vi andre kan ind imellem kigge ud, hvis vi sniger os til det, for han mener klart, at han er indehaver af Garnudsalgs bedste plads og han er parat til at forsvare den.

Vi arbejder, mens han holder øje. Med jævne mellemrum kigger vi forskrækket op. Hele jorden ryster et kort øjeblik og et hult drøn lyder fra pladsen overfor, hvor de stadig er i gang med at anlægge fodboldbanerne.

Jeg tør slet ikke gætte på prisen for sådan en bane. I mere end en måned er der hver dag kørt en hær af entreprenørmaskiner ind på pladsen. Der er konstant gang i tre-fire store gravkøer, som flytter jord, sten, grus og sand og lige nu ankommer store lastbiler med få minutters mellemrum. De kører ind på marken, vender og læsser det ene store læs sand af efter det andet. Det bliver fordelt af gravkøer.

Jeg er blevet meget klogere af min daglige udsigt. Jeg har fået fornyet respekt for anlægsarbejde. Jeg havde aldrig drømt om, at det er så stort et arbejde at anlægge en fodboldbane. Gad vide hvad prisen er? To F-16 og en stor villa i Saint Tropez måske …

Du vil sikkert også kunne lide