21

Fangedragten eller hvordan Arvingen sneg sig ind på mig

Jeg har været meget lang tid om at komme her til. Faktisk havde jeg forlængst besluttet, at jeg slet ikke ville. Alle andre havde gjort det og jeg var klar over, at alene det var grund nok til, at jeg ikke ville. Jeg gider ikke, når alle andre gør. Så lånte jeg Lisettes version nede på arbejde. Den var skøn, varm og praktisk. Jeg lånte den en par gange, men jeg overgav mig ikke. Ikke tale om …

I mandags var Anne på visit. Hun var ved at strikke Arvingen og hun skubbede mig ud over kanten med sit “…jamen man SKAL da have et nyt strikketøj til juledagene”, så jeg kapitulerede og tog garn med hjem til en stribet version af landeplagen. I forgårs var den færdig. I går tog jeg den i brug. Den bliver min hverdags-yndling, er jeg sikker på.

Arvingen Poncho

Vi har ikke skyggen af sne her i Aalborg. Resten af landet har tilsyneladende, men ikke os. Vi har til gengæld frost og jeg har problemer med at holde varmen for øjeblikket, så jeg knuselsker allerede fangedragten, som jeg har døbt trøjen.

Arvingen Poncho

Jeg elsker, at den er så rummelig og blød og varm og venlig …

Arvingen Poncho

Jeg valgte ikke at afslutte den med en rib, som foreskrevet, men i stedet med en heste-tømme, som lægger sig pænt og giver en fast, men alligevel fleksibel lukning. Jeg ville ikke have en trøje, der sad meget tæt i halsen og det ville jeg få, hvis jeg fulgte opskriften, så jeg improviserede, så den passer præcis til mig. Jeg er rigtig glad for resultatet.

Jeg er også vild med, at jeg valgte at supplere den italienske tweed med silk mohair, for det gør bare noget fantastisk ved en strik. Den bliver luksuriøs og luftig og jeg kan lide fornemmelsen af det varme og bløde strik. Det er så absolut en blanding, jeg både elsker og varmt kan anbefale.

Arvingen Poncho

Tilbage er vel kun at erkende, at Arvingen altså alligevel sneg sig ind på mig og jeg er helt sikker på, at den nok skal blive brugt flittigt i de kommende måneder.

Fakta:

Opskrift: Arvingen fra Pia Hernø.

Garn:  Italiensk Tweed fra Garnudsalg i skøn forening med  Blackhill Kid Silk Mohair samme sted fra danner sammen bund for en skøn og meget blød Arving.

Pind: 7

Garnforbrug: I alt 487 gram efter vask nogenlunde fordelt med 400 gram Italiensk Tweed i farverne Havregrød og Antracit og 100 gram Blackhill  Kid Silk Mohair fordelt på farverne Kit og Sort.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg er vild med den blødhed kombinationen af netop disse to garner giver.

Modifikationer: Jeg har valgt at lave min egen version med I-cord eller hestetømme langs halskanten.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide

21 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Henriette
  30. december 2014 at 19:51

  Jeg havde også besluttet, at jeg ikke ville – men da jeg så Fangedragten, kapitulerede jeg og kommer desværre nok til at kopiere skamløst!
  Du må trøste dig med, at “imitation is the highest form of admiration” :-)

 • Avatar
  Svar
  juttacornelia
  30. december 2014 at 11:05

  Den ser jo rigtig godt ud! Kunne da godt tænke mig at strikke en……meen jeg ved bare ikke om jeg ville kunne lide at have den på pga. de lave ærmegab – hvad gør det ved bevægelselfriheden? Nogen der har erfaring med det?

 • Avatar
  Svar
  Vibeke
  29. december 2014 at 15:17

  Pardon my french…men hold nu kæft hvor er den altså fed!!! Jeg har set den i mange versioner, men den stribede version er da en vinder – sådan en MÅ jeg have på min to-do liste…Wauwww altså…

 • Avatar
  Svar
  Pia Hernø
  29. december 2014 at 14:43

  Glædeligt at se ‘Arvingen’ vandt….og stadig vinder over mange andre – også ude i den store verden.
  Du er ikke den sidste!
  Ej heller efter din ‘fangestribeversion’ – dejligt med nye udgaver.
  Tak for synet :-)

 • Avatar
  Svar
  janebirkenielsen
  29. december 2014 at 14:01

  Nøjj hvor er den flot……totalt for lækker :-)

 • Avatar
  Svar
  jeanett
  29. december 2014 at 13:54

  Ha Ha. Min er også klar til at skulle på pindene. Efter den lækreste grønne bløde vest og to huer. Men jeg vælger guld vejen. God ide m halsen. Hader selv når det strammet for meget til. Godt nytår

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. december 2014 at 13:17

  Den er i brug fra morgenstunden hver dag, så den har allerede vist sit værd, den stribede fangedragt :-)

  Tatoveringer har jeg ingen af og jeg får vist heller ikke nogen. Det er ligesom for sent for det, synes jeg, når jeg kigger nøgternt på min aktuelle (manglende) sprødhed ;-)

 • Avatar
  Svar
  Katrine
  28. december 2014 at 11:59

  Jeg kendte ikke Arvingen, før jeg læste dit indlæg. Men nu er jeg vist også med. Den ser lækker ud. Striber? Det ser smart ud. Tak for inspiration og vejledning udi garnvalg. :-D

 • Avatar
  Svar
  Alice
  28. december 2014 at 09:55

  Jeg tænkte du havde fået dig en tatovering da jeg læste starten af din tekst:)

 • Avatar
  Svar
  Eva
  28. december 2014 at 06:15

  Sikke en skøn udgave af arvingen.

 • Avatar
  Svar
  Madam Sand
  27. december 2014 at 22:01

  Den ser superlækker ud. Måskeeee på et tidspunkt. Lige nu har jeg gang i fem andre projekter, der skal være færdige først. Så må jeg se, hvad der viser sig.

 • Avatar
  Svar
  Anne Holtegård
  27. december 2014 at 19:43

  Hvor sjovt… Jeg købte Højlandsuld og alpakka til slægtningen, da vi var på juletur til Ålborg d. 22.12.
  Jeg glæder mig til at strikke den… har overvejet noget let mønsterstrik i min….
  Her er lidt pyntelig sne, heldigvis ikke i “skovl indkørsel” mængde!!!!

 • Avatar
  Svar
  Elin
  27. december 2014 at 18:02

  Du store hjerte, du gledesskaper – alle gode ønsker for deg, for garnnøstene og for det nye året som kommer om et par dager! Det gir meg uendelig mye å lese sidene dine, jeg følger deg så ofte jeg kan – det vil si hver dag – og lar visdommen din ligge igjen minst en uke i sinnet mitt. Langbordet ditt med garnnøster og strikkepinner og levende lys må være en oase inne om vinteren, og den nye terrassen med utestuen må gi deg myriader av ideer i resten av årstidene. – Jeg ønsker deg utslitte strikkepinner, en stor gavekiste som er full av gode arbeider til de nærmeste og en like rik kilde av livsmot til deg selv og til alle oss andre i 2015! Klem fra meg i Norge.

 • Avatar
  Svar
  Sylvia
  27. december 2014 at 17:17

  Superfin trøje du har strikket.
  Jeg har visst ikke fulgt med……er det en dille i DK?
  Her i Norge har det vært ACNE genseren som har vært årets dille. Jeg har strikket to. Mønsteret finnes gratis på nettet.
  Fortsatt god romjul.

 • Avatar
  Svar
  Ulla Røjkjær
  27. december 2014 at 14:22

  Nu ender det da med at jeg også må overgive mig

 • Avatar
  Svar
  Dorthe
  27. december 2014 at 13:52

  Man har et standpunkt til man tar et nyt…og godt du overgav dig, for din er meje meje læksi????

 • Avatar
  Svar
  A+K/VenterPaaVin
  27. december 2014 at 13:43

  Herligt, den er fin! Laver du ikke også en til mig ;)
  Er glad for at vi i 9000 kun er sluppet med frost so far, for jeg er også en frossenpind.

  – Anne

 • Avatar
  Svar
  Fríða
  27. december 2014 at 13:15

  ööhhh, mandag hentede du garn og torsdag var den færdig! hold da op, du er hurtig! jeg strikker på den til min svigerdatter og de store pinde gör at jeg ikke kan strikke ret meget mere end sådan ca 3-5 omgange inden jeg får ondt i skuldrene, så den skrider frem meget stille og roligt. super flot twist med striberne.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Svar
  Charlotte Høj
  27. december 2014 at 13:12

  Hvor er den bare super fed!!! Har selv strikket den i ensfarvet og er super glad for den. Meeeennnn denne stribede kombi. er skøn :-)

 • Avatar
  Svar
  Wong Wai
  27. december 2014 at 12:58

  Wong Wai:
  Glædelig bagjul og LYKKEBRINGENDE NYTÅR :0)
  Vi har sne – selvom det er meget lidt – “så har vi” ;0)
  Jeg er heldigvis standhaftig: INGEN arving, selvom du har “pillet lidt” i opskr. SÅ NIXEN BIXEN = HER.!
  God dag til dig og dine :0)

 • Avatar
  Svar
  maja
  27. december 2014 at 12:50

  Hvor ser ser den bare super lækker ud, måske man skulle få sin mor til at strikke sådan en;) og bare rolig jeg er på Lolland og her er der heller ingen sne…desværre

 • Byd gerne ind