27

Jakke med hulmønster

Strikjakken er endelig klar til brug. Den er vasket, tørret og hænger nu klar. Den er blevet akkurat, som jeg havde forestillet mig, da jeg slog masker op til de første 56 centimeter glatstrikning. Jeg havde en idé om, at den kunne blive frygteligt kedelig at strikke, fordi der var disse lange stræk med ingenting ud over endeløse pinde ret og vrang, men jeg tog fejl eller var heldig afhængigt af hvordan man ser det. Ingen bil gjorde bussen til strikketøjets bedste ven og der kommer glat til sin ret, for det kræver absolut ingen hjernevindinger.

Bærestykkerne og ærmerne er straks sjovere at strikke, fordi de kræver tungen lige i munden og lidt tælleri, inden man endelig har mønstret kodet ind i hjernebarken. Måske ser mønstret vanskeligt ud, men det er det ikke. Det består også kun af en stak ret og vrang, lidt huller og enkelte drejede masker.

Strikjakke

Model: Jakke med hulmønster, en opskrift, som var at finde i Hendes Verden nr. 21/2009. Opskriften er gennemarbejdet og nem at følge, så projektet var en dejlig investering af tid og materialer. Opskriften kommer oprindelig fra Coats HP.

Materiale: Holst Garn i farven Nougat. Trøjen er strikket med to tråde/dobbelt garn på pind 4.

Garnforbrug: Trøjen endte med at veje 512 gram.

Størrelse: Jeg har strikket størrelse M/L, som er rigelig stor.

Modifikationer: Jeg har valgt at strikke et ekstra knaphul, så der i alt er fire. Trøjen er lang og kun lukket foroven, så jeg syntes, at den krævede knapper, som sad lidt tættere end foreslået.

Trøjen ender som en yndling, der bliver slidt op. Jeg elsker, at den er så lang og garnet kan jeg varmt anbefale. Strukturen gør, at modellen rigtigt kommer til sin ret. Det anbefalede garn i opskriften er bomuld, men jeg ville aldrig strikke så stor og tung en trøje i bomuld. Helle Holsts garn er derimod helt perfekt til en strik af den størrelse, for det er fjerlet selv i så massive modeller.

Du vil sikkert også kunne lide