10

Påskelørdag er drømme…

Påskelørdag

Påskelørdag er sol over land og by, strik og kaffe i rigelige mængder. Påskelørdag er at mærke, at kroppen er blevet halv-rusten og derfor utrolig taknemmelig for, at den er landet i egen seng. I dag kan jeg igen bevæge rygstykkerne uden at være bange for, at alt låses fast i vrede og smerte. Det er dejligt.

Gårsdagen endte i en lang lur i solen på sofaen. Jeg trængte sådan efter en nat uden søvn og så er der bare noget magisk over en solplet. Den gør noget godt for sjælen og jeg bliver blød og rolig indeni, så jeg nød hvert et øjeblik.

I dag er solen her stadig. Den breder sit bløde, milde lys gavmildt over en have, som i den grad trænger, så den kan grønnes. Jeg glæder mig til, at jeg kan begynde at se tingene springe ud. Når træerne står grønne nede i skovbrynet, bliver haven næsten til et eventyr. Om ikke lang tid, kan jeg nyde udsigten til det grønne hver morgen. Jeg glæder mig noget så utroligt. I går fik vi sat den nye dobbeltdør i gavlen på det, der skal ende som vores nye, store og meget lyse soveværelse. Vores drømme manifesterer sig nu i træ og glas.

Soveværelse

Det bliver fedt og det bliver fantastisk. Vi har boet i det mørkeste hjørne af huset, siden vi flyttede ind. Vi syntes, at børnene skulle have de værelser, som var lyse og rare at være i om dagen. Nu er vi gået i gang med langsomt at renovere, opfriske og flytte rundt. Det er på tide.

Det går langsomt, for der er ikke meget tid at give af. Det gør ikke så meget. Vi skal nok nå det. Lige nu er det her, det sner :-)

Vi har inddraget det, der tidligere var værksted/opgang til loft. Vi har væltet en væg bagerst i rummet, hvor du til venstre kan se, at væggen slutter. Her gik rummet til tidligere. Ude bagved var altså trappen til loftet, et lille værksted og ikke mindst vores gode, praktiske dybfryser og så var der altså udgang til haven, hvor den nye dobbeltdør nu er monteret.

Soveværelse

Soveværelse

Soveværelse

Nede hvor værkstedet og trappen til loftet var tidligere, har vi nu etableret starten på et walk-in-closet på små 10 m² og i stedet for trappen, har vi nu monteret en loftslem, som forhindrer det naturlige flow af ting og sager sat på loftet, fordi vi ikke lige skulle bruge dem. Loftet er tømt. Lemmen monteret. Skabsindretningen i planlægnings-fasen, men et er sikkert; det bliver helt igennem fantastisk.

Soveværelse

Soveværelse

Vi glæder os. Vi glæder os rigtig meget. Jeg glæder mig til, at min drøm om drivhus går i opfyldelse. Jeg har opdaget, at Feddet ikke opfylder mit behov for at slappe af med planter og jord. Feddet fungerer så utrolig godt og vi er meget glade for at være derude fra tidlig forår til sent efterår, men det skal ikke plastres til med planter. Vi kan lide, at det er lyst og luftigt. Noget andet må til. Det er der drivhuset kommer ind i billedet.

Soveværelset

Lige udenfor den nye dobbeltdør er stadig arrene efter det drivhus, der var bygget i en gammel garage og gav mig så mange timers glæde blandt andet sammen med Alexander. Fundamentet kan det ikke betale sig at fjerne, så det skal gøre gavn i stedet som plads for et nyt, mindre drivhus. For enden af fundamentet, ude hvor sofaen står på aftægt for en stund, skal det placeres. Mellem det og huset lægger vi en træterrasse, som kan rumme en plads til morgenmad, hyggeeftermiddage og bare en krog, hvor man kan gemme sig, hvis man har lyst til det.

Der er så utrolig meget, jeg glæder mig til, men i dag er afsat til ingenting og afslapning. Vi ville egentlig åbne Feddet, men vi mangler nogle skum-fuger, som skal lægges i gulvet, for at lukke for den kolde vind, der finder vej indenfor og dem kan vi ikke få fingre i før i den kommende uge, så klargøring af det må vente til næste weekend, men en lun læ-plads på terrassen er nu nok ikke helt udelukket.

Det må komme an på en prøve senere :-)

Du vil sikkert også kunne lide