21

Karklude – jeg strikker dem i genbrugs-bomuld

Karklude - jeg strikker i genbrugs-bomuld

Karklude – jeg strikker dem i genbrugs-bomuld. Jeg havde ellers svoret, at jeg ikke ville strikke karklude, men så var det alligevel, at jeg kom i tanke om, at det der med plastik og vores miljø og hvis jeg ikke i det små passer på kloden, så …

Jeg er på ingen måde fanatiker. Jeg er heller ikke aktivist eller afklaret med alting omkring miljø og økologi og global opvarmning og fisk der dør i verdenshavene og atomkraftværker, der lækker og …

Det er jeg ikke, fordi jeg ganske enkelt ikke kan rumme det. Det bliver for meget for et system, som i alt for lang tid har levet i alarmberedskab og derved har erhvervet nogle permanente skader, som gør, at lidt ofte og nemt bliver for meget. Jeg er nødt til at sortere. Sådan er det bare og egentlig tror jeg, at det, at verden er blevet mindre og vi alle får informationer hele tiden om dette eller hint, stresser mere end vi er klar til at se i øjnene, for det er en mulighed at vide alt, før det næsten sker og man går ikke baglæns, men altid forlæns.

Det skal nu ikke afholde mig fra at vælge til og fra. Jeg gør det i stilhed, for jeg vil hverken dømme eller dømmes. Derfor er der her på bloggen heller ikke de store kontroversielle meninger om dette eller hint. De findes, men jeg holder dem privat og derfor er det her absolut heller ikke et forsøg på at præke, men blot at dele et fornuftigt tidsfordriv med dig. Jeg strikker nemlig karklude.

Karklude - jeg strikker i genbrugs-bomuld

Jeg strikker og hækler kludene i vores genbrugs-bomuld og det giver på én eller anden måde meget mening for mig. Gamle jeans er gen-forarbejdet og endt som den lækreste bomuld med nogle enormt smukke, dæmpede farver, som bare lige er mig.

Jeg strikker på pind 4 med dobbelt garn og jeg hækler med en 4 mm hæklenål med dobbelt garn. De bliver så fine. De er genbrug til genbrug og kan næsten ikke slides op.

Kludene måler uvaskede mellem 25-29 cm og vejer cirka 75 gram i den hæklede model og 65 gram i den strikkede. De kryber ca. 5% ved vask og holder i mange år og bliver kun bedre og bedre for hver vask. Jeg ender vel med at lave nogle flere, fornemmer jeg. Man har et standpunkt, til man tager et nyt :-)

Du vil sikkert også kunne lide