12

Kludeamok eller hvordan jeg fandt en hel kasse …

Kludeamok eller hvordan jeg fandt en hel kasse med bomuldsrester, som kaldte på at blive brugt.

Jeg kan lide små projekter. Projekter, der ingen tid tager. Projekter, der giver en skøn følelse af at blive færdig. Jeg kan også lide, at de giver mening. Det gør mine hæklede karklude, så jeg tænker, at jeg ikke bliver færdig med at hækle dem sådan lige med det samme.

De er gode. De er en fin erstatning for de klude, der har vist sig at indeholde mikroplast. De holder nærmest evigt.

http://garnudsalg.dk/product/blaaregn-filsalg-6299/

Jeg var gået i gang med at hækle dem af Blackhill Recycle Cotton Tweed, fordi det bliver så helt igennem fantastisk og egner sig så smukt til karklude, fordi fibrene allerede er åbnet i processen med at omdanne gamle jeans til garn. Jeg ELSKER de klude, men …

Kludeamok

Jeg har faktisk en imponerende samling bomuldsrester af helt klassisk tilsnit. Jeg har bomuld, som er mere end 20 år gammelt. Jeg har kasser med bomuldsrester. Så skal man besinde sig, tænker jeg og derfor fandt jeg kasserne frem og gik i gang. Der er så utroligt mange farver og det er jo spas at lege med dem, så i første omgang er idéen, at de rester skal bruges.

Kludeamok

Mange har spurgt mig …

Mange har spurgt mig, hvad mønstret, jeg hækler, hedder og jeg har svaret, at jeg tror ikke, at det har noget navn.

I mellemtiden har vi fået to skønne bøger nede i butikken; Strikkede klude & Hæklede klude. Det viser sig, at mønstret er i den sidste bog. De kalder det Erantis. Måske hedder det sådan. Måske er det deres navn for mønstret. Det findes i hvert fald i bogen. Maskeantallet til start ligner også mit. Jeg starter med lidt flere masker, end de gør, men det betyder kun noget for størrelsen på kluden.

Bøgerne er rigtigt fine og jeg vil derfor gerne anbefale dem, hvis du vil i gang med at strikke eller hækle klude. Det er meditativt og det føles ærlig talt rigtig godt, at jeg får brugt nogle af mine rester. Mon ikke det kunne blive underholdningen på vores snarlige tur ned gennem Europa. Jeg tror det :-)

Du vil sikkert også kunne lide