11

Efterårstoner, men kun på pindene

Det er gyldne toner, der finder vej til strikkepindene i denne søndag. Jeg er fuldstændig forelsket i de smukke nuancer, der ses i det lille, lækre stykke strik, jeg har på pindene.

Jeg sidder i stilhed og drikker kaffe. Jeg strikker. Jeg hygger mig stort, for det er et lille, fint stykke strik, jeg er i gang med.

Gyldne efterårstoner

Farvefamilien er jeg glad for. Ubevidst. Jeg kan nemlig konstatere, at jeg aldrig selv ville sige højt, at disse gyldne, henna-lignende toner er mig, men min garderobe og mine farvevalg i strik fortæller en helt anden historie og det synes jeg faktisk er tankevækkende, for hvilken del af mig vælger, når jeg trækker farver frem?

Blackhill Kid MohairHvis du spørger mig, så er min yndlingsfarve teal i mangel af bedre (dansk) navn.

Farven teal er en helt særlig, blid og lækker blågrøngrå farve, som kun kan mærkes i maven og er så særlig, at den ikke skal afvige med en my, før den er forkert.

Sjovt nok deler jeg denne farve med Anne og vi behøver vist slet ikke snakke om det, men jeg er sikker på, at vi er enige, når den er rigtig og også når den lige akkurat er forkert. Vi griber ofte de samme farver, men farvefamilien ovenfor har jeg vist for mig selv. Endnu da.

Det giver mening, at jeg kan lide den, for den gør noget godt for min yndling. De er komplementære. De er modsætninger, der fremhæver hinanden. Sådan vil mange ubevidste farvevalg give mening, hvis man kender til farvelære.

Garnudsalg har den mest fantastiske sending Blackhill Kid Mohair på trapperne i et utal af smukke nuancer. På billedet til højre er kun et beskedent udvalg. De er alle utroligt smukke og meget inspirerende at kigge på. Mine øjne fanger straks de rødbrune og ikke mindst de smukke blågrøngrå toner, der heldigvis også skal komme.

Der bobler idéer indeni, når jeg ser så smukke farver.

Blackhill Højlandsuld i farven Henna

Jeg bruger også efterårstoner som f.eks. henna …

Jeg har selv en trøje i Blackhill Højlandsuld i farven Henna og jeg elsker den. Trøjen er nogle år gammel, men stadig en af dem, jeg bruger flittigt, når den ellers ikke hænger til udstilling nede i Garnudsalg.

Jeg tror lige, at Garnudsalg har en portion af netop Henna på vej. Jeg må hellere få tjekket i morgen.

Du vil sikkert også kunne lide