8

Ikke alene. Sammen.

I går begravede vi en ung mand, som døde alt for tidligt. Det er svært at komme gennem sådan en dag. Livet kan føles meningsløst og uretfærdigt, men mine år på jorden har lært mig, at der ikke findes retfærdighed eller mening med alting. Måske er du ikke enig. Det er jo mit syn på alle de ting, som er så svære at bære. At de bare ikke giver mening. Det giver mening. For mig.

Vi fik taget afsked på en rigtig fin måde. Rammen var smuk og genkendelig og det gør godt, når livet er svært. En del læsere vil allerede vide, at det var min veninde, Ella, hvis mellemste barn, Christoffer, desværre døde af en hjerneblødning i en alt for tidlig alder. Pludselig var han ikke mere. Den slags er så utrolig svært at forstå og det tomrum, der opstår, er svært at finde plads i.

I går var rammerne og forventningerne kendte. Det gør det ikke nemmere, men når vi er mange om at bære, går det. Det skal det.

Ikke alene, men sammen.

I dag er en ny dag. En dag, hvor smerten og tabet ikke er blevet mindre. Det tager tid at finde den nye plads i livet. Der kommer timer, dage og år, hvor det bliver næsten ubærlig at være til for de efterladte, men der kommer også de øjeblikke, hvor man smiler stille, mens man husker på alt det gode og smukke, dette unikke menneske, Christoffer, bidrog med.

Jeg elskede Christoffer. Han var et af de fineste mennesker, jeg nogensinde har kendt. Han var verdensmester i at være tilfreds i nu’et. Han fik mig til at føle mig tilfreds. Sikke en egenskab at have. At kunne dele glæden ved bare at være til og så kunne han bare verdens værste vitser. Sådan nogle elsker jeg, så vi grinte. Meget. Han efterlader et stort hul i mit hjerte. Et kæmpestort hul.

Christoffers far holdt den fineste tale til kaffen efter bisættelsen. En tale, som lod os alle få et fint indblik i det dejlige menneske, Christoffer var.

I dag er grå, men vi er. Ikke alene, men sammen ♥

I dag sætter jeg ekstra stor pris på, at jeg er omgivet af venner og familie, som bærer med og bærer over og allerbedst passer på mig. Omsorg kan man aldrig give eller få for meget af. Jeg er et heldigt menneske, at jeg har mennesker i mit liv, som ved det. Tak.

Du vil sikkert også kunne lide