4

Retro-strik fra et skatkammer

Jeg har fundet et skønt skatkammer af opskrifter på retro-strik, som indtil videre har bragt mig mange timers sjov mere end strikketid. Alligevel er det lykkedes mig endelig at få strikket den lille trøje, jeg har været forelsket i, siden jeg for år tilbage faldt over siden med disse gratis juveler.

Det tog kun en god, lang aften at strikke trøjen. Jeg har strikket den mindste størrelse (1 år) og jeg synes, når jeg kigger på den, at den er til den lille side. Strikkefastheden er overholdt, men måske afspejler størrelsen, at babyer er større i dag end for 50 år siden? Jeg ved det ikke og jeg har ingen et-årig at teste strikken på, så om den passer må vist komme an på barnet. Fin er den i hvert fald og jeg får lyst til at graduere den, så den passer til moderne babyer/børn, for den er – i al sin enkelhed – virkelig skøn.

Vintage Pullover - retro-strik fra et skatkammer

Vintage Pullover

Vintage Pullover

Jeg har valgt at strikke den op i Blackhill Linwool sammen med en tråd Blackhill Superfine Alpaca og den kombination er så absolut ikke nogen dårlig idé. Den er let, blød og lige akkurat så tæt/tyk, at den vil være en skøn trøje til barnevognen, når et ekstra lag er tiltrængt. Knapperne er gamle, vintage-knapper fra mormors knappekasse. Jeg elsker, at jeg stadig kan finde små knap-skatte i den æske. Der er til mange stykker strik endnu.

Fakta:

OpskriftVintage Pullover strikket i størrelse 1 år

Garn: Trøjen er strikket i Blackhill Linwool i farven Svinkløv sammen med Blackhill Superfine Alpaca i farven Blå Grå.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 74 gram efter vask og inklusive knapper – cirka fordelt på 55 gram Linwool og 20 gram alpakka.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Trøjen er virkelig skøn og appellerer i den grad til min glæde ved det enkle, så jeg tror, at jeg må strikke den igen i en gradueret størrelse.

Vil du læse mere om modellen, kan du det lige her.

Du vil sikkert også kunne lide