9

Danmark, Tyskland, Østrig & Italien

Tiden nærmer sig for årets første tur ned gennem Europa og jeg glæder mig. Ruten hedder Danmark, Tyskland, Østrig & Italien. Jeg elsker at rejse langsomt, så ingen fly til mig, når turen går den vej. Vi tager bilen. Vi pakker små, dejlige forfriskninger, blade og lydbøger og så er vi klar.

Vi elsker de lange stræk med tid til snak og stilhed, smukke udsigter og sjove pit-stop på obskure motorvejs-caféer. Vi elsker, at vi kun er os og intet til at forstyrre, for vi får vendt alle de ting, der drukner i en travl hverdag.

Vi planlægger ikke meget. Overnatninger undervejs har vi. Vi gider ikke andet, men vi planlægger ikke hjemmefra, hvor det bliver. Vi finder et sted, når det er tid. Vi har hidtil været heldige og har fundet et sted, når vi trængte, så jeg satser på, at det også lykkes denne gang. Det er forhåbentlig for tidligt til mange skiferie-turister på vejene.

Vi skal ned gennem Tyskland og Østrig, for at lande i Italien. Vi planlægger at være fremme tirsdag. Jeg har booket hotel. Intet nyt denne gang. Vi boede skønt sidste år, så det bliver samme sted. Et skønt, lille hotel i en beskeden, italiensk by i et område, vi føler os hjemme i, fordi vi i 2012 nød en skøn og ufrivilligt spændende sommerferie i Regello.

Her er ingen overraskelser i form af sne. Vejret er i området, som det var sidste år. Forholdsvist lunt (8-10° i dagtimerne), fugtigt og gerne med en del tåge. Det er overraskende klædeligt for Toscana. Bakker bliver ekstra bløde af tåge og gråvejr.

Pistoia, Toscana, Italien

Vi har aftaler med en del af vores leverandører. Vi glæder os til at komme ned og hilse på dem igen. De er skønne, imødekommende mennesker, som gerne vil sikre sig, at vi er tilpas. Det kan man vist ikke tillade sig at klage over. Der er allerede aftalt flere møder. Et er i fare for at blive aflyst på grund af sygdom, men det gør intet. Vi har allerede alternative planer, hvis det sker.

Pistoia, Toscana, Italien

Pistoia, Toscana, Italien

Jeg håber, at der bliver tid til at tage ind til Pistoia, som er et nyt bekendtskab for mig. Jeg syntes om byen, da vi besøgte den sidste år. Livlig og meget italiensk ligger den midt i Regionen Pistoia og for mit vedkommende er den druknet fuldstændigt, som den ligger omgivet af Firenze, Lucca og Siena. Det er en skam, for den har masser af charme og autenticitet, ligesom den byder på en imponerende historie med masser af seværdigheder at nyde.

Det hele kan besøges på gåben, så jeg håber, at vi får plads til en eftermiddag med tid til at se den imponerende, trapezformede bymur med bastioner og fire porte, som blev bygget af familien Medici. Jeg vil gerne stå på Piazza del Duomo og pege i retning af San Zeno, den lokale domkirke. Jeg vil spise frokost på Trattoria dell’Abbondanza og nyde min aftensmad på Rafanelli, hvor vi sidste år fik den mest fantastiske oplevelse i selskab med en af vores lokale leverandører. Jeg glemmer aldrig den aften. Den tåler sagtens gentagelse.

Jeg er bare så klar til den tur og det kommer sikkert som en stor overraskelse, men sådan er det ;-)

Du vil sikkert også kunne lide

9 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  aargang73
  24. januar 2017 at 20:51

  Hvor lyder det bare som en dejlig tur. Vi tog næsten samme tur sidste sommer; Danmark, Tyskland, Tjekkiet og Østrig. Fantastisk -håber vi snart får mulighed at lave noget lignende igen. Håber også at vi snart må få lov at se lidt billeder fra turen.

 • Svar
  FREDAGSLISTEN #2 af Slagt en hellig ko
  20. januar 2017 at 17:26

  […] Danmark, Tyskland, Østrig & Italien (7) […]

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  20. januar 2017 at 15:51

  Rigtig god tur til jer og kom bare hjem med masser af lækkerier. Her midt i Europa har vi frost, solskin og fine veje, så nyd turen gennem de smukke landskaber.

 • Avatar
  Svar
  Catarina
  20. januar 2017 at 15:04

  Det lyder som en skøn tur og en med plads til nettop det der ønskes. Rigtig god tur og nyd turen nedad. :-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   20. januar 2017 at 15:14

   Tak – vi glæder os :-)

 • Avatar
  Svar
  VenterPaaVinBlog
  20. januar 2017 at 12:23

  Rigtig god tur – håber vi får lov at følge med på sidelinjen nok engang.

  – A

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   20. januar 2017 at 14:16

   Mon ikke jeg kommer til at skrive lidt. Jeg tror det :-)

 • Avatar
  Svar
  Randi Borup Jensen
  20. januar 2017 at 12:16

  Det lyder utrolig spændende med sådan en forretningsrejse, og skøn beskrivelse af Toscana, vi har ikke været der, men planlægger at skal på ferie der i år, enten først på sommeren eller til september
  Vi elsker også køreturen til Italien og jeg kommer til at tænke på engang, hvor vi kørte tidlig i foråret og midt i ugen, og sidder på sådan en motorvejscafe og får formiddagskaffen, og da jeg kigger mig lidt omkring opdager jeg, at jeg er eneste kvinde i cafeen, hvor der ellers er mange kunder, tydeligvis fortrinsvis forretningsmænd og så en pæn portion chauffører
  Jeg synes, det giver nogle andre oplevelser at rejse udenfor feriesæsonen.
  Rigtig god tur

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   20. januar 2017 at 14:15

   Det giver nogle helt andre oplevelser, Randi. Udenfor sæsonen er godt til oplevelser og jeg er utrolig glad for at få lov til at opleve den tur ned gennem Europa på denne tid af året, for det er jo typisk i sommermånederne, vi danskere bevæger os nedad :-)

  Byd gerne ind