12

FREDAGSLISTEN #3

Fredagslisten bliver i denne uge forfattet på et skønt hotel i Italien, nærmere bestemt i Toscana. Det er ikke noget skidt sted at sidde, når det skal skrives fredagsliste.

Udenfor skinner solen. Vi har haft omkring 15 grader alle dagene hernede og det føles som forår. Vi spiser fantastisk mad, drikker vine, som får engle til at synge og forkæles helt urimeligt af vores leverandører, som ikke ved alt det gode, de skal gøre for os, mens de præsenterer os for det ene skønne garn efter det andet.

Vi har fundet skønne, nye garner, som vi glæder os til at præsentere i butikken senere på året. Vi har set så meget garn, at vi hørte os selv sige for et par timer siden, at nu kunne vi simpelthen ikke rumme mere. Fire intense dage har taget toppen af vores fiber-nysgerrighed og vi er nu klar til at takke af for denne gang. I morgen tidlig går det hjemad. Vi skal nok blive klar.

Fredagslisten er naturligvis inspireret og influeret af stedet her …

Fredagslisten er også Simremad

  1. Italien skal være med i vores sommerferie dette år. Det bliver bare sådan, kan jeg mærke og der er steder i Italien, jeg gerne vil udforske meget mere. Jeg drømmer om at krydse gennem Parco Nazionale della Val Grande og ende ved Lago di Como. Drømmen er ikke blevet mindre påtrængende efter dagene hernede, men jeg skal have tjekket, om det er fornuftigt at begive sig ind i området i bil og på egen hånd.
  2. Jeg drømmer om simremad. Vinteren er perfekt til dem og jeg elsker dem. Uforbeholdent. Jeg tror aldrig, at jeg har fået serveret en simre-ret, jeg ikke brød mig om. Jeg forestiller mig gryder med skønne rodfrugter, lækkert kød og varme krydderier, som får lov til at stå på komfuret i mange timer, mens duften af middagen breder sig langsomt og besnærende i huset.
  3. Kenneth har besluttet, at han de næste fire år ikke vil anvende/indtage nogen former for amerikanske produkter. Han er for sur og megasej og jeg er bare så kedelig, at jeg spændt venter på, hvad det kommer til at koste os i italienske designer-jeans og tyske colaer, for det er allerede løbet op med alle de håndsyede, italienske sko, vi skal have med hjem.
  4. Jeg strikker et smukt, varmt halsrør med masser af snoninger i smukke formationer. Jeg strikker Woodland Tales. Jeg strikker på et stort Færø-sjal. Jeg strikker, mens jeg nyder stilheden på det smukke hotelværelse, der er vores en dags tid endnu.
  5. Antipasti er jo, som udgangspunkt, ikke nogen dårlig opfindelse, men serveringen på restaurant Rafanelli overgik alt, vi tidligere har prøvet og efter et utrolig varieret udvalg af små retter, der inkludererede tynde skiver af svinefedt serveret med ristet brød, pølser, skinker, oliven og særlige postejer, fik vi primi piatti, nemlig først en utrolig velsmagende grøntsagssuppe fulgt af en pastaret med vidunderlig and. Det sluttede slet ikke her. Vi var først nået til secondi piatti nu. Det var det lækreste og møre oksekød fra lokalt kvæg og desuden en lokal specialitet; en gryderet med vildsvin, chokolade og appelsin – begge dele serveret med contorni i form af stegte kartofler og skønne, grønne bønner. Til dessert, dolci; fik jeg Brigidino in fiore, et bjerg af sprøde, søde kager placeret på friskpisket, iskold flødeskum og drysset med solbærsylt. Kenneth fik friskbagte biscotti og en gavmild skål sød, luftig zabaglione til at dyppe de søde, sprøde kager i. Selvfølgelig afsluttede vi måltidet med kaffe. Vi kunne ikke vrikke med et øre om så du havde betalt os. En varm anbefaling her fra til Rafanelli, hvis du nogensinde kommer til Pistoia.
  6. Vi ser en del CNN og BBC hernede. Hold da nu lige op, som Trump giver den gas. Vi er vist mest af alt rystede over, at ingen prøver at stoppe denne impulsstyrede, forsømte og trættekære lille dreng, så han får talt til ti, før han farer i blækhuset.
  7. Jeg har booket værelse på Landhaus Plendl til i morgen aften. Vi skal nemlig besøge Annemette og Mads i morgen, når vi rejser mod nord og vi glæder os. I stedet for at have travlt, besluttede vi, at vi overnatter i nærheden og det er rart at vide, at vi ikke skal skynde os det mindste.
  8. Oline har været til eksamen. Hun fik topkarakter. Vi er så stolte af hende. Hun er simpelthen totalt sej og ikke på grund af karakteren, men fordi vi ved, at forberedelserne til denne eksamen har krævet ekstra af hende. Hun bliver den mest vidunderlige sygeplejerske, for hun er et helt særligt sympatisk menneske, som rummer rigelig empati og lyst til at lindre sammen med en imponerende indre styrke, som giver et værdifuldt grundlag for det fag, hun skal træde ind i om et øjeblik. Vi sad langt væk, da hun var til eksamen, men vi tænkte meget på hende og jeg var glad for at høre fra hende i går.
  9. Hjemad skal vi fortsat lytte til Englene i Avignon af Bjarne Reuter. Vi er knapt halvvejs og glæder os allerede til endnu mere af en – som forventet – fantastisk fortælling.

Der er nok at glæde sig til, når jeg får tænkt efter. En weekend i rigtig godt selskab og snart gensyn med Oline og Oskar. Det bliver ikke bedre.

Rigtig god weekend til dig :-)

Må din gang over jorden blive let ♥

Du vil sikkert også kunne lide