12

Mit materialistiske jeg

Nogle ting bliver jeg gladere for end andre. Min Unico er en af de ting, som nærer min glæde ved at eje ting. Mit materialistiske jeg.

Jeg bliver glad, hver gang jeg ser den. Jeg elsker farven og jeg elsker faconen. Jeg kan lide glasuren og jeg holder af det runde hvilende på en lille fod. Jeg ved godt, at den skål står i titusinder af hjem over hele Danmark, så på den måde, er den ikke noget særligt, men det er den for mig.

Skålen minder mig om en dejlig fridag, hvor Kenneth og jeg tog ind til Aalborg. Vi skulle ingenting ud over at hygge og ose lidt i de butikker, vi ellers ikke kommer i. Vi ville ned i den nye Kalejdoskop og lige der, på disken, stod denne røde skål og lyste. Jeg tog den med hjem og nu står den og minder mig om den skønne dag for længe siden.

Den er min. Jeg bliver glad af den.

Mit materialistiske jeg

 

Jeg har andre ting, som gør det samme for mig. Også ting, som findes i virkelig mange hjem, men det gør mig ingenting. Det handler om, at lige netop den ting gør mig glad. Måske kan jeg bare lide formsproget. Måske minder den mig om en skøn dag, en god ven eller et tidspunkt i mit liv, som var godt og dejligt.

Jeg har en lysestage, som måske er helt uden værdi for andre, men for mig, er den noget af det mest værdifulde i mit hjem. En lille, håndformet og uregelmæssig skal, som passer præcis til det fyrfadslys, jeg tænder hver eneste aften. Jeg har fået den af en kær veninde, som selv har lavet den. Den betyder virkelig meget for mig og jeg passer godt på den. Den minder mig om, at jeg er heldig at have hende i mit liv og sådan har jeg heldigvis masser af små ting, som hver dag minder mig om, at jeg er et meget heldigt menneske.

Jeg holder af at omgive mig med ting, som betyder noget for mig. Jeg er ligeglad med, om de er nye, gamle, skæve, skrøbelige eller underlige. Jeg skal bare holde af dem – akkurat, som jeg har det med mennesker.

Du vil sikkert også kunne lide