14

Det går mod levesiden

Jeg har været syg i mere end en uge. Det eneste jeg har haft lyst til, har været min dyne og et mørklagt soveværelse. Jeg har sovet, men mest af alt har jeg hostet. Det føles, som alle mine ribben er forstuvet. Efter en uges hoste, er der snart ikke flere kræfter tilbage, men det går heldigvis fremad.

I går aftes, efter vi havde spist, trængte jeg så frygteligt til at se noget andet end soveværelsets fire vægge og vi endte med en aftentur allesammen. Oskar var svært glad, for det er sjældent, at vi alle tre stævner ud sammen, men han skulle blive skuffet, for jeg har bare ingen kræfter og det med at trække vejret, er jeg heller ikke rigtigt god til endnu, så turen ned i Ådalen – som han med sikkerhed havde glædet sig til – blev byttet for en kort tur på småvejene lige omkring Tjørnevang.

Lidt er bedre end ingenting …

Det går mod levesiden

Vi bor i verdens hyggeligste kvarter, hvis du spørger mig. Det er et af de ældste områder af Gug og de fleste af husene, der ligger omkring os, ligger på jord, der tidligere har tilhørt Tjørnevang. Gården er udstykket for mange år siden og på jorden er opstået et klassisk villakvarter med små huse på parceller, der på ingen måde er prangende, men heller ikke så frimærke-små, som mange af grundene i København, hvor vi også har boet i mange år. Her er luft og de fineste små huse, som lige nu befinder sig i en tid, hvor generationerne skifter.

Fra at være det, vi kalder et sølvbryllupskvarter, skifter det nu til primært at være småbørnsfamilier, der bebor de hyggelige huse. Her renoveres, pudses, skiftes vinduer og døre. Her bygges til, skiftes ud, leges, mures og komposteres. Her lægges fliser, anlægges haver, males facader og parkeres biler. Her er liv og glade dage og jeg har opdaget, at jeg synes, at vi trængte til lidt unger, der legede på vejen i den tidlige sommeraften. Lyden af glade børn, der leger og hygger sig, er den skønneste i verden.

Vi har dog stadig enkelte huse, hvor de holder stand lidt endnu, de som efterhånden har boet her en menneskealder. Man er ikke i tvivl, når man passerer et af de steder. De skiller sig ud. Gamle, smukt tilgroede og sirligt passede haver møder øjet. Der er god tid til den slags. I haven ovenfor, som er en af mine yndlinge, fordi den minder mig om barndom og mine bedsteforældre, står en mølle og vingerne drejer livligt i stort set alt slags vejr. Jeg bliver glad, hver gang jeg passerer.

Hjemme igen efter en meget kort tur

Hjemme på gårdspladsen står kastanjen med lys, da vi drejer ned ad Rødtjørnevej. Smuk og statelig og et dejligt minde om en skøn eftermiddag, hvor Kenneth og børnene gik ned bagerst i haven og udvalgte netop den spirende kastanje, de ville plante på gårdspladsen. Træet minder mig om, at der var en tid, hvor vi var en familie på fire.

Når naboen spørger, om ikke vi skal have kastanjen fældet, fordi det sviner så frygteligt, forstår han jo slet ikke, at det træ betyder alverden for mig. Det bliver ikke os, der fælder det. Så meget er sikkert.

Lysene på kastanjen er altid et mirakel at nyde, så jeg husker at stoppe op og lade være med at irriteres over, at min bil ligner noget, der er drysset med gurkemeje og hvide blomsterblade. Det er prisen for et smukt træ, som dette.

Vi glæder os sammen over den blå farve, vi valgte at give Tjørnevang. Vi er så glade for den. Vi synes, at den passer smukt til huset og vi enes om, at vi elsker den meget højere, end den røde farve, vi overtog for tyve år siden.

Vi har ikke gået mere end tyve minutter i langsomt tempo, men det går mod levesiden

Jeg er allerede træt. Vi har gået en meget kort tur, men mine kræfter rækker ikke til mere. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så syg, som i denne omgang, men at komme ud og trække en smule frisk luft gjorde underværker. Bagefter ser vi lidt tv og så går jeg tidligt i seng. Jeg restituerer.

I dag har jeg så drukket den første kop kaffe siden fredag. Det går så bestemt mod levesiden.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide