18

Det marehalm drømme er gjort af

Kenneth drømmer om sommerhus. Det har han – stort set – gjort i alle de mange, mange år, vi har været kærester. Det kommer op at vende med mellemrum. Jeg krydser arme og vi krydser klinger, for ikke om jeg vil have et sommerhus. Jeg har i mange år ikke syntes, at vi behøver give os selv og hinanden flere arbejdsopgaver, end vi allerede har.

Et sommerhus kræver vedligehold. Et sommerhus kræver at blive brugt, hvis det skal føles levende og elsket. Et sommerhus skal give velvære og afslapning og skal ikke være en kilde til dårlig samvittighed enten fordi det bruges for lidt eller fordi det tager tiden fra opgaver, man burde lave hjemme.

Det marehalm drømme er gjort af

Jeg er skide irriterende, for jeg har ret, men det afholder ikke Kenneth fra ind imellem at tage mig med på tur ud i sommerlandet og runde et par potentielle drømme.

I dag gik det, som det ofte går. Jeg strikker, sludrer og nyder bare, at vi kører afsted i adstadigt tempo og Kenneth sørger diskret for, at vi pludselig er lige akkurat i et område, hvor han for øvrigt har set, at der er et par huse til salg. Så skal vi naturligvis lige indenom. Jeg kigger pligtskyldigt og skyder drømmene ned lige så hurtigt, som han får hængt dem op.

Altså normalt er det sådan …

Det marehalm drømme er gjort af

I dag fik han krammet på mig. I dag opdagede han, at jeg kan røres og flyttes. I dag så han, at jeg er glad for den rå og uberørte natur i og omkring havet. At jeg elsker fred og ro. At jeg holder af det beskedne og private. At småt er godt.

Røde kinder og duften af saltvand fra små blonde hoveder

Jeg tog mig i at stå og fantasere om herlige somre med de børnebørn, han og jeg måske er heldige at få engang. Strandture. Is. Strandskaller og hulsten. Aftenbad i det hav, jeg elsker; Vesterhavet. Nyopgravede kartofler og jordbær købt ved vejsiden. Cykelture ad stille, flade strækninger. Hugorme der soler på stier og gemmer sig i lyngen, når vi kommer forbi. Røde kinder og duften af saltvand fra små blonde hoveder, vi putter i nyvasket sengetøj. Godnathistorier på sengekanten og …

Jeg kunne slet ikke stoppe igen. Det var stedet, der gjorde det. Vi skal ikke have sommerhus, men lige netop det sted rørte ved noget dybt i mig og Kenneth har opdaget, at der er sprækker at trænge gennem. Mit forsvarsværk gennembrød han i dag, da vi trillede ned ad en lille vej i Nordjylland.

Det, som ligner min barndoms somre

Vi var viden om. Lige fra små, beskedne fiskerlejer til Blokhus, hvor der også er sommerhuse at se. Et af dem er nyt og fantastisk med kig til havet. Vi ved, at det er lækkert. Vi boede i et lignende, da vi sidst holdt arbejdsuge hjemmefra og installerede os i et sommerhus deroppe. Virkelig lækkert og lige til at flytte ind i og begynde at nyde er huset, der er til salg og sådan er der noget for enhver smag, men mit hjerte var ikke i tvivl.

Det er til det stille og det private. Det beskedne. Det, som ligner min barndoms somre.

Huset her er også til salg. Det ligger med en vidunderlig udsigt, men privat kan det ikke kaldes at ligge ved “hovedvejen” til stranden og havet. Til gengæld er der kort vej til ishuset og ikke mindst til det hav, jeg elsker. Det er et dejligt hus med masser af sjæl.

Mine barndomsminder er også marehalm, skumsprøjt og oprørt hav

I dag viste det tænder. Jeg husker masser af ture i et hav, der var lige så oprørt. Vilde bølger og skumsprøjt er en del af mine barndomsminder og mine forældre har altid sikret sig, at vi vidste, hvad vi skulle gøre, hvis vi endte i et hestehul. Habile svømmere var vi begge fra ganske små, så det var kun sjovt og udfordrende at være i bølgerne.

En skønne dag ender det vel med, at jeg siger ja. En skønne dag …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

18 kommentarer

 • Svar
  Vi tog bilen og kørte ud i det blå af Slagt en hellig ko
  18. september 2017 at 20:55

  […] Hverdagen er travl og vi er landet med et brag efter ugerne ude, så det var skønt at se hinanden i øjnene i går og beslutte, at tiden var inde til at stikke af et øjeblik. Vi tog bilen og kørte ud i det blå. Næsten altså, for Kenneth havde en plan, han ikke havde indviet mig i. Sommerhusjagt. […]

 • Avatar
  Svar
  conny
  20. august 2017 at 18:39

  Uh, det er vist en evindelig diskussion i mange små hjem. Heldigvis er vi ret enige: Vi ville elske at have et helle, hvor vi bare kunne koble helt af … men koble helt af er IKKE for os at skulle male (og stenhus skal jeg under ingen omstændigheder have), holde naturen i ave, passe på tag osv. osv. osv. Vi har alt rigeligt i vores hus. Og når det skal sælges, skal vi ikke have mere om ørerne.
  Vi (og måske især jeg) ELSKER at leje et sommerhus 1-2 gange om året. Selv i en forlænget weekend når jeg at føle mig hjemme og nyde at være VÆK fra hverdagen.
  Men det bliver spændende at læse mere om jeres udvikling :-)

 • Avatar
  Svar
  Donald
  7. august 2017 at 13:11

  Nogle skønne billeder! Jeg synes du skal tage ham derud en efterårsdag i stormvejr :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. august 2017 at 18:34

   Tak, Donald – og storm og efterår er ikke noget, der skræmmer ham det mindste, men idéen var god ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. august 2017 at 11:24

  Der er mange meninger i kommentartråden her og de er delte. Jeg er ikke afklaret med noget som helst, men jeg smiler stadig af dig, Jannie, som har fået – og det er jo tydeligt med alle kommentarerne – et helt nyt liv EFTER sommerhuset. Tillykke med det, for det er jo netop sådan, at et sommerhus skal bringe glæde og afslapning mere end noget andet :-)

 • Avatar
  Svar
  Helle
  6. august 2017 at 23:08

  Man kan altid leje…

 • Avatar
  Svar
  Camilla Edelfors
  6. august 2017 at 22:39

  Åhh Liselotte, forstår dig så godt. Har selv sommerhus i Rødhus, hvor jeg kan se i har været. Der er skønt, men hvis man som jeg har hus i forvejen, så er rådet – lad være – man kan ikke nå det hele.

 • Avatar
  Svar
  Henriette
  6. august 2017 at 21:35

  Jeg synes du gør dig de rigtige overvejelser…sommerhuse skal passes på og bruges! I en travl hverdag er det nok vigtigt at overveje om det er det rigtige!
  Jeg har sommerhus i Ebeltoft…jeg ELSKER mit lille træhus og Djursland…huset og området er et fristed for min lille familie!
  Vi tager herop så ofte vi kan og vi glæder os altid!
  Knus H.

 • Avatar
  Svar
  Christina
  6. august 2017 at 19:55

  Jeg elsker vores sommerhus som vi i år har haft 10 år. Men jeg hader også tanken om at det står der helt tomt så mange uger om året. Kan godt forstå dine tanker.

 • Avatar
  Svar
  Jannie
  6. august 2017 at 19:34

  Jeg elsker vores liv, efter sommerhuset. Ferie med stort F. Ingen vedligeholdelse, ingen maling osv. Rejser til udlandet og i Danmark. Ingen dårlig samvittighed over alt det som skal gøres i sommerhuset. For mig har det været super.

 • Avatar
  Svar
  mormorsweb
  6. august 2017 at 19:29

  Vi solgte vores sidste år, lidt vemodig, men det er så skønt ikke at tænke på vedligeholdelse, hækklipning, rengøring mm.

 • Avatar
  Svar
  Gitte
  6. august 2017 at 19:25

  … Og jeg drømmer bare ligesom Kenneth og glemmer gerne hvad der følger med af opgaver…

 • Avatar
  Svar
  Jannie
  6. august 2017 at 19:19

  Sommerskuret, skal der stå. Selvfølgelig har der været mange positive stunder. Men det er surt og slidsomt arbejde for det meste. Og ingen ferie for moderen.

 • Avatar
  Svar
  Jannie
  6. august 2017 at 19:13

  Man ankommer dødtræt fredag aften, skal lave mad til hele flokken. Knokler hele lørdagen, og gør rent søndag. Vor herre bevares. Godt vi solgte sommersuret for 15 år siden. Har ikke savnet det et sekund. Selvom det lå fuldstændigt vidunderligt.

 • Avatar
  Svar
  Jannie
  6. august 2017 at 19:08

  Og megasure unger som keder sig.

 • Avatar
  Svar
  Girl Interrupted
  6. august 2017 at 19:07

  Jeg kunne ikke skrive ovenstående bedre selv! Det er som taget ud af min hverdag. Min kæreste har også romantiske drømme om at købe et sommerhus, hvor vi sammen kan nyde stilheden og lade roen indfinde sig. Jeg skyder ned og gør det romantiske uromantisk ved at minde ham om alt det praktiske arbejde et hjem og et sommerhus medfører! Det bekymrer mig, at din Kenneth i dag formåede at rykke dig … Det varsler om at min kæreste en skønne dag vil gøre det samme – en skræmmende, men også en dejlig tanke.

 • Avatar
  Svar
  Jannie
  6. august 2017 at 19:06

  Et sommerhus er skønt og dejligt…når man lejer det! Ellers er det dobbelt op på slidsomt arbejde, og ingen ferie overhovedet. Kun hårdt knoklearbejde og sure miner.

 • Avatar
  Svar
  diana grønsted
  6. august 2017 at 18:29

  Ja, se det gule kunne også godt friste mig, hvis det skulle være, det skulle være, men det skal det ikke. Spændende, hvad det ender med. Gode sommerhilsener fra Diana

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)