19

Magnolia Chunky, men uden mohair

Jeg faldt i forgårs. Lige så lang – eller kort – jeg er. Pladask. Med et brag eller i hvert fald en øm stønnen …

I midtbyen er der igangværende renoveringer, ombygninger, byfornyelse og etablering af nye, spændende projekter stort set alle vegne. Det er spændende at følge, men også temmelig irriterende at være ramt af samtidig, for parkering er en by i Rusland lige nu. Man skal lede længe for at finde en plads til sin bil. I går var det min udfordring, men det lykkedes.

Efterfølgende skulle jeg gå et stykke gennem byen og jeg passerede blandt andet området omkring Budolfi Kirke. Det gør man årvågent, for der er risiko for at falde mange steder. Ombygninger, støbning af fundamenter, etablering af ny belægning på torvene omkring kirken og bare sådan byfornyelsesarbejde i almindelighed gør, at man skal være opmærksom, når man færdes i området.

Jeg kom godt forbi alting og fik gjort mit ærinde. Det var først senere, da jeg skulle op forbi Athena Smykker og derfor skulle passere Gammeltorv, at det skete. Ujævnheder i pladsens belægning gjorde, at jeg snublede og faldt.

Hold nu op, som det gjorde ondt, men jeg fik da hilst på brostenene. Det mærkes stadig i dag, skal jeg hilse og sige.

Så er det godt, man kan strikke

Når den slags tåbeligheder nedlægger mig, er det skønt, at jeg ikke har nogen ting at forsømme. Jeg kunne tillade mig at restituere i lænestolen resten af dagen, så det var præcis, hvad jeg gjorde. Med et strikketøj, naturligvis. Faktisk ikke nedenfor viste, men et andet. Alligevel synes jeg, at dette fortjener lidt opmærksomhed.

Jeg har strikket Magnolia Chunky

Jeg har nemlig brugt et par aftener på at strikke Camilla Vads Magnolia Chunky. Jeg bruger lagergarn for øjeblikket, så denne er strikket i to tråde Blackhill Softwool fra mit lager og har kostet den nette sum af 133 kroner at strikke. For dig altså.

Jeg er jo en doven strikker

En doven (eller smart) strikker ved godt, at en model som denne lige så godt kan strikkes rundt og klippes op, som den kan strikkes frem og tilbage, som opskriften angiver …

Selvfølgelig har jeg gjort det. Jeg slog bare ekstra 3 masker op, så jeg havde ialt 5 kantmasker (opskriften har allerede indregnet 2) – strikkede trøjen, hæklede langs klippekanterne og klippede efterfølgende, inden jeg samlede op til stolper. Det er min rækkefølge. Andre kan bedre lidt at strikke stolperne, før de klipper. Der er heldigvis intet strikkepoliti.

Jeg valgte også at strikke ærmerne længere. Albuelængde er ikke mig, så mine er blevet noget, der med god vilje kan kaldes “korte, lange ærmer”, som slutter lige over håndleddet, som jeg kan lide det.

Pæne kanter og glade håndled

Klippekanten lægger sig så pænt og endda helt automatisk. Der er ingen grund til at strikke vrangmasker, hvis man kan slippe, plejer jeg at sige, men vi er forskellige og nogen holder af vrangmasken. For mig volder den som sådan ingen problemer og har aldrig gjort det, men en retmaske ligger simpelthen bedre for mine håndled og eftersom de i forvejen er temmelig slidte, vælger jeg altid denne metode, hvis jeg kan.

Træt af trenden med mohair

Resultatet af kun at bruge to tråde uld er, at jeg her har fået en lidt lettere og mindre varm udgave, fordi jeg har valgt mohair fra. Jeg elsker mohair. Jeg har altid elsket mohair, men nu er det ligesom en verdensomspændende hær, der prøver at mætte mig, så jeg ikke orker mere mohair. En stor del af de nye strikdesign indeholder mohair. Overalt er mohair. OVERALT.

Jeg er træt, tror jeg. Ikke at mohair, men af den trend. Derfor er der ingen mohair lige i denne trøje, men jeg griber mohair igen på et senere tidspunkt, for jeg elsker den stadig.

Jeg mangler knapperne

Magnolia Chunky mangler knapper. Jeg HADER at sy knapper i strik, så det kan virkelig sagtens lade sig gøre, at jeg ignorerer manglen og bare bruger mit strik uden. I dag vil jeg nu alligevel prøve, om jeg ikke lige kunne få syet de knapper i. Prøve, sagde jeg.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide