17

Dogmetæppet – strimler af striber

Dogmetæppet består af strimler i striber og det er et projekt, der kræver timer, men til gengæld er det sjovt og underholdende.

Jeg har opsat reglerne for tæppet sammen med Ulla og det skete en dag, hvor vi igen strikkede sammen hver for sig via FaceTime. Vi snakkede om, at vi havde så mange rester liggende af forskellige farver mohair og så opstod idéen til #dogmetæppet.

  • En tråd tynd uld og en tråd mohair
  • Pind 4½ mm
  • 50 masker
  • 500 pinde = 250 ret-riller
  • Strik 5 baner og sy dem sammen
  • Afslut med i-cord (eller bare en kant efter eget ønske)

Jeg har strikket næsten monogamt på dogmetæppet de sidste dage, men det siger ikke så meget. Jeg strikker nemlig kun et par timer hver aften.

Derfor er det ikke vokset i voldsom grad, men dog tilstrækkeligt til, at jeg har kunnet teste idéen helt af.

Dogmetæppet

I går aftes valgte jeg at skifte strikketiden ud med sy-sammen-tiden og det gav pote, for nu er jeg så langt, at det begynder at ligne et tæppe.

Jeg har glædet mig i nogle dage til at nå så langt, at det var muligt at sy banerne sammen.

Nu skulle det stå sin prøve, så jeg fandt nålen frem

Nu var tiden endelig inde. Jeg havde 3 baner og nu skulle det for alvor testes, om farveholdningen og de to bundfarver kunne matches, så det blev et harmonisk samlet udtryk.

Jeg er absolut tilfreds

Det blev akkurat, som jeg havde håbet. Farverne harmonerer og jeg kan lide, at der er skift i bundfarven. De to yderste baner er strikket med den tobaks-brune Blackhill Højlandsuld og den midterste bane er strikket med farven Skifer i bunden. Det samme bliver de sidste to baner, som skal monteres.

Det blev akkurat, som jeg havde håbet …

Ingen slinger i valsen ved sammensyningen. Jeg vidste præcis, hvordan banernes farver skulle mødes og det dur bare ikke, så udfordringen ligger i de sidste to baner. Nu gemmer jeg nemlig tæppet væk og strikker bare to baner med farveskift i tilfældig orden. Når de er færdige, må vi se, hvordan de passer med resten. Tilfældet skal også råde lidt.

Jeg har syet dem sammen med madrassting og det betyder også, at det tog evigheder, men resultatet bliver altid pænt.

Dogmetæppet

Strikkekurven har fast plads i stuen

Jeg ved, at det er alletiders strikketøj til aftenerne, hvor vi slapper af med at se serier, så kurven står klar og venter på mig hver aften, når vi er klar til at sidde stille og se tv. Lige nu er vi i gang med en ny serie; The Great på HBO. Vi er ret godt underholdt, men i aften holder både serie og strik vist pause.

Dogmetæppet

Vi skal ses allesammen

Vi skal ses med Oline, Mikael, mor, Annemette og Heidi. Det bliver så dejligt. Vi har sådan glædet os siden søndag, hvor vi aftalte at mødes på Feddet til helstegt ribeye. Vi har ikke set hinanden i meget lang tid og enkelte af os har ikke set hinanden IRL i mange måneder, så det bliver bare så dejligt.

Jeg står for desserten og jeg kender mine lus på travet, så der skal bages pavlova. Egentlig ville jeg lave den med rabarberkompot og lakridsskum, men min familie elsker (det indrømmer de aldrig) traditioner og på Tjørnevang skal en pavlova være med flødeskum au naturel og masser af friske bær – flest jordbær – så sådan bliver det naturligvis.

Jeg glæder mig. Onsdag er også en god dag.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide