4

Livet skal nydes…

Torvet er frekventeret. Nyindkøbte, friske krabbekløer ligger og venter på morgendagen, for vi endte med at fristes over evne til udeliv og den slags kræver hurtig mad og ikke krabbekogeri sidst på dagen.

Hortensia der fristedeHortensia hos den lokale købmand fristede over evne, så nu må de i potter i en fart, så de kan vokse sig store inden sommeren for alvor sætter ind.

Terrassen skal spules, så alle de visne og kedelige blade kommer af vejen, inden vi indvier den med sommerblomster og havemøbler.

Højtryksspuleren er ved at blive lokaliseret og når det er sket, skal drengene rigtigt “lege” udenfor.

Indenfor begynder jeg så småt at forberede lidt aftensmad, så det er klart, når de kommer sultne ind lidt senere. Jeg er helt sikker på, at deres sult kræver kartofler, så det får de.

Imens er vaskemaskinen på overarbejde. Alt ældstes sengetøj måtte en tur indenom, for han ofrede til nogle guder jeg ikke kender i nat. Nu er han til gengæld frisk igen og klar til en eftermiddag udenfor i sporadisk solskin, sammen med faderen.

Det bedste han ved er larm, så han skal nok få, så hatten passer om lidt…

Vi gør klar

I år skal der vand på terrassen. En balje fyldt med flydelys og skumle planter, skal gøre det ud for den sø vi aldrig fik anlagt.

Til gengæld skal den nok tiltrække de myg, som jeg så langt fra er gode venner med, men mon ikke det går an. Forsøges skal det i hvert fald.

Der er indkøbt yderligere et par store hortensia, som skal i jorden også, men jeg må væbne mig med tålmodighed, for intet kommer i gang før drengene har leget færdig. Den slags skal der være plads til.

Oline løber udenfor og leger med en veninde. Hun kommer først ind, når hun bliver hentet, for pludselig er livet alt for dejligt til at spilde indendørs. Hun kommer ind med røde kinder og en god appetit, så til hende er der ærter i spandevis – hun elsker dem.

Jeg ville egentlig bage brownies, men mon ikke det ender med, at jeg alligevel får så rigeligt at lave, når jeg skal servicere de herrer med koldt at drikke samtidig med, at jeg skal passe Pjosket, som dør af skræk så snart de tænder for højtryksrenseren og derfor vil sidde på mine fødder og ryste. Måske det bare bliver til et hurtigt brød. Den slags passer næsten sig selv.

Køkkenet

Køkkenet er rimelig farbart. Indkøbene er lagt på plads. Blomkål og ærter, gulerødder og cola. Vi mangler vist ikke noget, så den side af sagen er i vinkel og det får lov at stå sådan, til jeg bestemmer mig for at indtage det.

Inde på bordet ligger 4 lækre magasiner om bolig, have og andet godt. Kaffen kan hurtigt brygges og om lidt er der vel fred og ro et øjeblik.

Uhm, det er lørdag og livet er mere end godt…

You Might Also Like

4 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. april 2006 at 18:13

  Ella – kan de guldfisk overleve uden pumpe?

  Tak for de fine ord Lene :-)

  Puk – vi må lige vente på Ellas erfaringer ;-)

 • Avatar
  Reply
  PUK
  29. april 2006 at 17:40

  Jeg kan kun advare mod myggene ;) Jeg har en sådan balje – og den virkede til sine tider sidste sommer som mere fyldt med myggelarver end vand! For slet ikke at nævne nogle meget ucharmerende væsener under navnet “rød børsteorm”. Hvis der skal vand i den balje denne sommer skal der helt sikkert guldfisk til – men kan de klare sig uden ilt-pumpe – og bliver guldfisk ikke nemt en meget dyr form for kattemad???
  Men romantisk er den jo sådan en balje – og den vil sikkert gå fint i spænd med dine smukke stokroser.
  PUK

 • Avatar
  Reply
  Lene
  29. april 2006 at 17:39

  Kære Liselotte
  En ny verden åbnede sig for mig sidste uge. En journalist skrev om blogging og nævnte din side. Jeg åbnede den og lod mig opsluge. Så dejlig og hjertevarm du og din familie fremstår, og med i købet fik jeg alle “blogveninderne”. Jeg er virkelig lost in space, og nu må jeg vist til at tale dunder til mig selv i stedet for til min søn, for nu er det mor, der glemmer tid og sted, mens jeg åbner et vindue til en ny verden.
  Du og Ella viser, at livet er ikke det værste vi har, og om lidt, nej nu er livet klar til os, så jeg får lyst til at sanse og mærke og huske på hvor meget jeg har at være taknemmelig for. Tak for det.

 • Avatar
  Reply
  Ella
  29. april 2006 at 17:12

  Der er ikke meget, der kan slå lørdagsliv, af den allerbedste slags og har I Liselotte. Torvet og planter. Unger og mand i haven. Mad i køleskabet. Tøj i vaskemaskinen. :-)

  Tips. Prøv at smide et par guldfisk i baljen, så vil der ikke være mange myggelarver der overlever ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)